Kultúra » Multimédia

Ismét egy udvarhelyi a tévében

Dokumentufilmet mutat be a Duna World, ráadásul olyat, melynek udvarhelyi az operatőre. És persze itt a BL-döntő is. Ajánló a hétvégére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
BudapestNoir

Újabb csemege a moziban

Erre jó, ha ráharapsz. A Budapest Noirt vetítik a...
Primanima

A gyerek szavazata is számít

Ingyenes rajzfilmes gyerekprogram a Városi Könyvtárban.
StudioMozi

Ennél jobb vasárnapi program nincs

Újra megnyílnak a mozi kapui, két vetítés is lesz....

Marosvásárhely
Bálint Arthur munkáját nézhetjük meg
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. május 18., 17:15
0 hozzászólás. 

Fináléjához érkezett a Bajnokok Ligája, főleg ezért érdemes a tévé elé ülni a hétvégén, de lesz film a dokumentumtól az akcióig.

Lázár Emese

A székelyudvarhelyi Bálint Arthur az operatőre a Komor Marcell műépítészről és családjáról készült Komorok című dokumentumfilmnek, amelyet 2005-ben forgatott Sipos András. A film a szecesszió egyik legjelentősebb magyar építészének állít mementót, és a Soprontól Budapestig, Nagyváradtól Marosvásárhelyig ma is álló épületek bemutatásával mutatja be a tragikus sorsú Komor-család történetét. A filmkészítők a Komor Marcell által tervezett egyik legjelentősebb épületegyüttest, az 1907-1913 között épült marosvásárhelyi Városházát és a Kultúrpalotát választották a forgatás helyszínének és a vásárhelyiek visszaemlékezései alapján mutatják be az épületek történetét, szerepét a 20 században.

Marosvásárhely

A budapesti lakásából 84 évesen a nácik által elhurcolt és meggyilkolt Komor Marcell (Pest, 1868. november 7.–Sopronkeresztúr, 1944. november 29.) Lechner Ödön követője, Jakab Dezső és Kós Károly kollégája, munkatársa volt. Nevét ma is olyan, a szecesszió emblematikus épületeiként számon tartott lakóházak, középületek őrzik, mint például a nagyváradi Fekete Sas-szálló, takarékpénztár és városháza, a Petőfi Szálló és Vigadó, a budapesti Szabadságszobor és Sáros-fürdő, a szabadkai városháza és Kereskedelmi Bank.

A dokumentumfilmet szombaton este 10 órától lehet megnézni a Duna World tévécsatornán.

Józsa Csongor

A németek vagy az angolok hódítják el idén a klubcsapatok számára kiírt legértékesebb trófeát? A Bayern München hazai pályán játszik, az ellenfele pedig a Chelsea lesz. A labdarúgó Bajnokok Ligája döntőt szombaton 21 óra 45 perctől a román közszolgálati televízió, a TVR1 élőben közvetíti.

Bajnokok LigájaKi lesz a magyar kézilabda-bajnok a férfiaknál? Az MKB Veszprém és a Pick Szeged csatája 1–1-re áll összesítésben. A mindent eldöntő párharcot a Veszprém Arénában rendezik szombaton 13 óra 45 perctől. A meccset az RTL Klub közvetíti élőben.

Katona Zoltán

William Shakespeare egyik legismertebb darabját, A vihart tűzte műsorára a Duna World vasárnap este, mégpedig a Vígszinház előadásában. Olyan színészek játszanak benne, mint Hegedűs D. Géza, Kútvölgyi Erzsébet, Balázsovits Edit, Kaszás Attila, Kolovratnik Krisztián vagy Hujber Ferenc.

William ShakespeareA több mint kétórás, klasszikus mű igazi színházi csemege, a szereposztás is önmagáért beszél. Hely, idő: Duna World, vasárnap, május 20., 22 óra 30 perc.

Bedőházi Attila-Csaba

Egy kínai zálogházból kerül az ókori Kínába főhősünk, aki még nem is sejti, de tizenhét éves kora ellenére fontos szerepe lesz egy sorsdöntő harcban. A majomkirály botját – ez segítette főszereplőnket a múltba – mindenkép meg akarja szerezni Jade harcos. Szerencsére olyan segítői vannak Jasonnak, mint a megrészegített, halhatatlan harcos (Jackie Chan) vagy maga a Majomkirály (Jet Li). A parádés szereposztás mellett lélegzetelállító effektek és korhű jelmezek teszik élvezhetőbbé a filmet.

A Tiltott KirályságA kung fuval átitatott filmet mindenki megnézheti, aki szereti a mesekönnyű történetet vagy a tipikusan kínai filmekre jellemző háttereket. Lesz itt bunyó a bambuszerdőben, hullnak a virágszirmok és persze repkednek a lándzsák, öklök, sőt még a hajfürtök is fegyverré változnak. A tiltott királyság című amerikai akciófilmet vasárnap 21 órától vetíti az RTL Klub.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."