Kultúra » Színház

Már dráMA van, bérlet nincs

Megkezdődött a 6. dráMA kortárs színházi találkozó a Tomcsa Sándor Színházban. Fesztiválhangulat az első napon.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

Nagyvárosi bujdosók, Fotó: Csedő Attila
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. október 14., 12:36
1 hozzászólás. 

Nem volt teltház, de egy nagyszerű táncprodukciót láthatott vasárnap este a nyitóelőadáson a közönség, a Nagyvárad Táncegyüttes a Nagyvárosi bujdosók című darabot mutatta be. Az útkeresésről, a bolyongásról, a gyökerek megtalálásáról szólt az előadás, népi és modern táncelemek elegyítésével, rengeteg szimbólummal.

Korlenyomat a korunkról, amikor a fiatalok nagy része elszakad a gyökereitől, nagyvárosokba költözik, ahol lelki gyötrődések emésztik fel a személyiségét. Eredeteileg Kiss Ferenc lemezéből íródott a darab, Magyarország egyik legnevesebb koreográfusa, Novák Péter rendezte.

A zenészek között egy Nagyváradon élő székelyudvarhelyi is volt, a fúvós hangszereket (klarinét, szaxofon) megszólaltató Székely István személyében. Kezdésnek ideális volt, a sokszori visszatapsból is arra következtethettünk, hogy nagyon bejött az előadás a dráMA közönségének.

Nagyvárosi bújdosók. Fotó: Csedő Attila

Ma este az Aradi Kamaraszínház és a Békéscsabai Jókai Színház közös produkcióját, a Tündérit mutatják be 19 órától: Teo Herghelegiu darabját Tapasztó Ernő rendezte, bővebben itt lehet olvasni róla.

Ami a gazdaságos, 50 lejes bérletet illeti, már pénteken elfogyott. Nagy Pál igazgatótól megtudtuk, hogy a szerdai előadás mind a nyolcvan helye (a Bányavakságot stúdiókörülmények között játsszák) elkelt, s mivel ez benne volt a heti bérletben, többet már nem tudtak eladni. Emiatt néhány színházi látogató arra kényszerülhet, hogy kihagyjon egy-egy előadást – ajánlatos a jegyeket jóval az előadások előtt megvásárolni, főleg a stúdiódaraboknál.

Több produkcióra már teltház van: bár ez rossz azoknak, akik lemaradnak, de örvendetes is, mert azt jelzi, hogy megnőtt az érdeklődés a dráMA iránt - jegyezte meg az igazgató. Jól példázza ezt az Ameli sóhaja című előadás, amire a 2009-es dráMÁn nem volt tolongás, most pedig az egyik legnépszerűbb előadásnak ígérkezik.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gerebistvan
2013-10-14 13:53:39
A zeneszek kozul a zenekarvezeto is udvarhelyi, nevezetesen Kelemen Paksy Janos, aki nagybogon, basszusgitaron es billentyun is jatszott. Megerdemli a meltatast, le a kalappal!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."