Kultúra » Színház

Díjazott előadást nézhetünk, udvarhelyi színésszel (videó)

Csütörtökön és pénteken is játsszák A mi osztályunkat a váradiak a színházban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Szász Zsuzsi

Kinek a munkája mennyit ér?

Aki ott volt, látta, szerette, nevetett és vörösre...
fotók: Szász Zsuzsi

Nekünk, ha férfiak vagyunk

Mintha az udvarhelyi nők azért ültek volna be erre az...
ifeszt2

Mi vagyunk az Adria

Arról, hogy hogyan lehet férjhez adni kétszáz aranyért...

amiosztalyunk1
Kisvárdán díjazták az előadást
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 27., 10:19
0 hozzászólás. 

A nagyváradi Szigligeti Színház Tadeusz Słobodzianek A mi osztályunk című darabjával látogat Székelyudvarhelyre, amelyet 2015-ben a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján a fesztivál fődíjas előadásává választotta a zsűri. Az előadást Anca Bradu rendezte, akivel már találkozhatott az udvarhelyi közönség is Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának bemutatóján 2010-ben.

amiosztalyunk2

A vendégül hívott előadást két alkalommal is meg lehet nézni, október 29-én, csütörtökön (Haáz Rezső felnőttbérlet) és 30-án, pénteken (Kovács György felnőttbérlet), kezdés mindkét nap 19 órától. Az előadásokra a fennmaradó helyek függvényében jegyek is válthatók hétköznaponként 11-14, illetve 15-17 óra között a színház jegypénztárában személyesen vagy a 0266-212131-es telefonszámon.

Az előadás egyik szereplője a székelyudvarhelyi származású Dimény Levente, akit a társulat Az eset című előadásában is láthattunk.

A kortárs lengyel drámaíró, Tadeusz Słobodzianek darabja ugyan a XX. századi lengyel történelemről szól, de ugyanúgy szólhatna a XX. századi magyar történelemről is. Egy szűk osztályközösség találkozik, hogy az érettségi évfordulóját megünnepelje.

Lengyel és zsidó diákok vegyesen, annak a generációnak a képviselői, akiknek sorsát megpecsételték a második világháború borzalmai. S bár maga a találkozás ünnepi esemény, a háború traumatikus emlékei felkavaróak, és drámai felismeréseket idéznek elő.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."