Kultúra » Zene

5+1 dal a szomszédról

Jó vagy rossz viszonyban vagy vele, esetleg semmilyenben. A szomszéd az, aki mellett élsz és az, akiről néha dalok is születnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

szomszed2
Kérlek költözz el, boldogítsál mást!
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. szeptember 04., 17:10
0 hozzászólás. 

Nem minden szomszéd rossz, sokan nagyon melegszívű és jó, segítőkész emberek. Nyilván itt nem azokra kell gondolni, akik szombaton reggel hétkor nekifognak füvet nyírni, flex-szel dolgozni, vagy késő éjszaka részegen kornyikálnak a panelben, mert azokra valahogyan nem illik a jószomszéd kifejezés. De maradjunk jóhiszeműek, annyi szép dal van róluk.

5. Szomszédok főcímzene

A magyar televíziózás mérföldköve, aminek főcímzenéjét csak azért válogattuk be, hogy arra késztessük Önöket: a videómegosztón nézzenek bele egy-egy Szomszédok-epizódba, mert nem fogják megbánni. Nagyokat lehet kacagni, pedig eredetileg nem egy humorbombának készült a sorozat (bocsánat: teleregény!), de ahogy az évek múlnak, úgy válik egyre jobban azzá.

4. Pa-Dö-Dő: Költözzünk össze!

Györgyi és Mariann megmondják a tutit: ha nem bírjuk egymást, akkor költözzünk össze! Na, akkor mi lesz? Nem szól ránk a házmester. Van olyan ismerősöm, aki ha megütné a lottófőnyereményt, egy az egyben megvenné azt a bérházat, ahol lakik, a gangon színpad és kocsma lenne, a lakásokban az ismerősök... Belegondolni is jó, hogy milyen jó lenne!

3. Illés: Kéglidal

Ha már házmester, akkor kihagyhatatlan az Illés klasszikus dala, amiben otthonra leltünk, nagy család, mind együtt élünk már – ismerős? A 2005-ös csíkszeredai koncertfelvételt válogattuk ide, lehet, hogy ön is ott volt az esőben azon a kedves estén, és torkaszakadtából üvöltötte, hogy „Éééés ha reggel mennek eeeeeel, nem szól ránk a házmesteeeer!"

2. Ossian: Öreg rocker

Az öreg rocker holt jó fazon, hiszen lehet vele kártyázni, borozni, sőt ha nagykoncert van, akkor mese nincs, arra is jön. Az Ossian egyik régi dala, még a nyolcvanas évekből, dögös muzsika, és biztosan van olyan ember a környezetedben, akire ráillik ez a leírás.

1. Kasza Tibi: Költözz el!

Bevallom, a Crystal-os Kasza Tibinek annyira nem szeretem a munkásságát, de ebben a témában ez a dal telitalálat. Vicces, jó szófordulatokkal, de azért remélem, hogy soha nem kerülök olyan helyzetbe, hogy valakinek meg kelljen mutatnom a vasútállomást.

+ 1 Kiscsillag: Szomszéd

Egyik legvizuálisabb Kiscsillag-dal (az Örökre szívembe zártalak című lemezen jelent meg), minden sorát el tudom képzelni – szerencsére ebben segít az igen érdekes videoklipp is. „Nem akarom végignézni, hogy megöregszel és meghalsz, hogy elfordulsz az ágyon, hogy esszük a krumplit a szafttal" - nagyon ott van, mind képileg, mind pedig szövegileg-zeneileg, még ha első hallásra furcsának is tűnik.

Eggyel odébb lakom, a sövény fölött lesek. S a végén az a csúfoló...

A lista természetesen szubjektív, de te kiegészítheted alább kommentben. Neked milyen dalok jutnak eszedbe a szomszédról? Hát a köcsög szomszédról?



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."