Kultúra » Zene

Kevesen voltak, de nagyon jól szólt a ClassJazzFest

Átlag harminc-negyven érdeklődő jelent meg a csütörtöktől vasárnapig tartó zenei minifesztiválon. Kitűnő, minőségi muzsika szólt a városházán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
fotó: Ádám Gyula

Van programod hétvégére?

Október utolsó hetében két hangversenyt is szervez a...
fotó: pearipilesunetului.ro

Zenész gyerekek versenyeznek Udvarhelyen

Október 19-ig lehet jelentkezni az iskolás gyerekeknek...
PelyBarna

Ha koncert és gitár, akkor csütörtököt mondunk

Pély Barna érkezik, egy szál gitárral mutatja meg, hogy...

transisaxiquartett
Az Erdélyi Szaxofon Kvartett. Fotó: Barcsa István
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. május 18., 14:45
0 hozzászólás. 

A fesztivál első napján az Ávéd János Quartet kezdett, a csapat nem volt ismeretlen a hallgatóság előtt, hiszen korábban ugyanitt, illetve a G. Caféban is zenéltek már. A zenekarvezető szaxofonos Ávéd János különleges hangzású szaxofonjátéka hamar magvával ragadta a hallgatóságot – nemcsak saját szerzeményeiket, de például Bachot is játszottak, nem beszélve az orgonista Fassang László saját szerzeményeiről.

Pénteken két ifjabb, de nagyszerű előadó volt a városháza dísztermében (a kitűnő akusztikjú teremben tartották a koncerteket, ráadásul ingyenes volt a belépés), Boda Balázs és Nagy Kálmán muzsikáltak, szombaton pedig a visszatérő, világhírű orosz zongorista, Alekszej Nabioulin zongorázott többek között Chopint, Lisztet és Csajkovszkijt.

transisaxiquartet2

Vasárnap a fúvósoké volt: a Transylvanian Saxophone Quartet nagyon hangulatos koncertje zárta a fesztivált. A kolozsvári és marosvásárhelyi filharmonikusokból álló négyes egy Henry Purcel-darabbal kezdett, a másfél órás műsor alatt több könnyed, jazzes hangvételű szerzeményt játszották – mint vezetőjük, a szopránszaxofonos Réman Zoltán megjegyezte, nekik is felüdülés ilyen dalokat játszani a komolyzene mellett. A végén még a Rózsaszín párduc ismert főcímzenéje is elhangzott.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."