Lyukasóra » Rendezvények

Míves Sokadalom lesz a várban

Hétvégén benépesül a Csonka-vár: három napon át a Míves Embereké és a sokadalomba látogatóké lesz a tér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

Míves Emberek Sokadalma
Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. július 18., 17:40
0 hozzászólás. 

Tizennegyedik alakalommal szervezi meg az Artera Alapítvány a Míves Emeberk Sokadalmát. A helyszín ez alkalommal is a Székely Támadt vár lesz, ahol július 19-21. között népművészeti és iparművészeti kiállítással és vásárral, szórakoztató, kulturális programokkal, vetélkedőkkel várják a látogatókat. Nem csak a kézműves mesterek, de a helyi termelők is bemutatkoznak: a hagyományos portékákat nem csak mustrálni, de megvásárolni és kóstolni is lehet.

A gyermekek sem fognak unatkozni: sétálhatnak pónilovon, találkozhatnak a Panarama óriásbábuval és a Kis Mívesek Házában valamint a Mesefalu Játszóházban kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt.

A Bánffy-bástyában Régi Kávéház nyílik, a Mesterségek Sétányán Róth András Lajos történésztől lehet ellesni a történelmi színes papírok készítésének technikáját, a bukovinaiaktól pedig a bábkészítést lehet megtanulni.

Lesz bórkóstoló, sajtkészítés, helyben készül a zakuszka és házi kenyér és máréfalvi lepény sül az Artera Míves Ház kemencéjében. A sportpályán a barantásokkal és a Budvár- íjászverseny résztvevőivel találkozhatunk, ha pedig hintózásra támad kedvünk, a Septimia Lovasudvar áll rendelkezésünkre.

A sokadalom pénteken délután 13 óra 30 perckor a fúvósok, dobosok, hagyományőrző együttesek felvonulásával kezdődik, a színes társaság a Márton Áron térről vonul a várba a 14 órakor kezdődő hivatalos megnyitóra.

A vörös darabontok sem lazsálnak: a díszőrségváltás minden nap 18 órától lesz. Koncertekből sem lesz hiány: pénteken este 9 órától a Sebő-együttes, szombaton a szentgyörgyi Codex régizene-együttes lép fel a belső várudvar színpadán. A míves sokadalmat vasárnap táncház zárja, István Ildikó és barátai húzzák a talpalávalót.

A Míves Emberek Sokadalmának háromnapos programjából csak egy kis ízelítővel szolgáltunk - a bőséges menüből az Artera Alapítvány honlapján lehet csemegézni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."