Lyukasóra » Rendezvények

PALL'DORADO, avagy irány a vadnyugat!

Nyüzsgő és jókedvű közönség várta a színpadra lépő western gólyákat a Palló 2014-es gólyabálján, a PALL'DORADÓ-n.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

PalloGolyaban2014-2
Fotók: Székelyudvarhelyi Rendezvények
szerkesztoÍRTA: KEREKES F. ESZTER
2014. november 12., 12:03
0 hozzászólás. 

A cowboy- és indián jelmezbe bújt szervezők is izgalommal néztek a várva várt este elé, hisz rengeteg próba, készülődés, nyüzsgés és sürgés-forgás állt a hátuk mögött.

A showműsort a X. osztályosok kerettörténete indította, amely már az első pillanattól elfeledtette a közönséggel, hogy „csak" egy középiskolás rendezvényen vesznek részt, hiszen mindannyian belesüppedtünk a székünkbe (ha épp jutott) és hagytuk, hogy minket is elröpítsenek a forró – és forrongó – éghajlatú vadnyugatra.

Volt egyszer egy tanár show

Ezt a kis bevezetőt a két IX. osztály műsora követte, amelyben elkalauzoltak minket a népmesék zűrzavaros világába. Volt ott vásár, leánykérés és jó sok humoros félreértés, de aztán – egy bankrablással és egy cowboy-indián összecsapással – újra visszatértünk az est fő témájához.

PalloGolyabal2014-3

A már hagyománnyá vált tanár show is terítékre került, melyben pedagógusaink megmutatták vicces és laza oldalukat: cowboycsizmát és kockás inget öltöttek, meggyújtották finom bőrszivarukat, kifényezték pisztolyukat és igen nyomatékosan mindenki tudtára adták ki az úr a vadnyugaton, amit már a kisfilm címe is elárult: Django Imre elszabadul.

Miután mindenki megmutatta mivel készült az estére, rátérhettünk a lényegre: a gólyabál igazi kiszemeltjei, azaz a főgólyák viadalára.

Kezdődhetett a harc!

Gólyáink rátermettségéről kedvenc tanáraink és a tavalyi nyertes gólyapár döntöttek, akiket a múlt évhez hasonlóan ismét egy humoros versikével konferáltak fel.

Az első próba során megismerhettük a kis cowboyokat egy előre leforgatott kisfilm és egy betanult bemutatkozó szöveg által. Voltak kisebb-nagyobb bakik, hisz nem mindenkinek volt természetes a rivaldafény és a sok rászegeződő bamba szempár, de ezek a pillanatnyi elmezavarok csak fokozták az est jó hangulatát.

PalloGolyabal2014

A második megmérettetés megtanította a gólyákat, hogy bizony az aranyért meg kell dolgozni, ugyanis beszabadították őket a közönség soraiba, ahol aranynak álcázott kavicsok után kellett kutatniuk. Csúsztak-másztak, csetlettek-botlottak a zsúfolásig telt teremben, de szerencsére mindenkinek sikerült épségben, arannyal tömött zsebekkel visszatérnie a színpadra.

A harmadik próba az újoncok beszélőkéjét mozgatta meg: western filmeknek kellett hangot adniuk. Itt sem volt hiány dadogásban, de az ügyesebb gólyáknak azért sikerült egy-két jó poént elsütniük. Persze az ezeket követő közönségválasz, vagyis a hatalmas nevetés sem maradt el.

Az utolsó próba volt a legérdekesebb, és egyben a legösszetettebb is. A kisgólyák megmutathatták mennyi rátermettség és talpraesettség szorult beléjük.

PalloGolyabal2014-1

Babszemeket kellett válogatniuk, fantasört inniuk, viccesen táncolniuk, lasszót dobálniuk és mindezt egyetlen egy próba keretében, persze a lehető leggyorsabban. Ez a próba jelentette az igazi nagy megmérettetést. A feladat összetettsége és az óramutató gyors pergése kissé megzavarta az újonc cowboyokat, ezért voltak pillanatok, amikor tehetetlenségükben és zavarodottságukban csak összevissza futkostak a színpadon.

Győzelmi mámor

Egy kis időhúzásos tombolasorsolás után végül megszületett a döntés, miszerint az idei gólyabált a nagyon macsó McFürd Isti (Farkas István) és a mindig mosolygós, szőke HAvaNNA (Csender Hanna) nyerte. Mindketten meglepődve, és nagy örömmel fogadták a győzelmet. Kívánunk nekik sok sikert és hasonló teljesítményt a városi gólyabálon is!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."