Olcsóbb itthon nyaralni

Románia Európa második legolcsóbb turisztikai célpontja Bulgária után.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Nyaralás
Nyaralj inkább itthon
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. július 18., 14:31
0 hozzászólás. 

A postaszolgálat minden évben összeállítja – mintegy 40 ország árait felhasználva – az úgynevezett üdülési kosarat, figyelembe véve, hogy az adott állam turisztikai pontjain mennyibe kerül átlagosan többek között egy kétszemélyes vacsora, a napvédő krém, egy csomag cigaretta, egy üveg helyi sör, valamint az ásványvíz és egy csésze kávé.

Bulgáriában egy ilyen kosárért a nyaralóknak naponta körülbelül 48 eurót kell fizetniük, míg Romániában ugyanezen termékek 53 euróba kerülnek. Ehhez képest Spanyolországban 65, Görögországban 72, Franciaországban 75 euróba kerül a szakemberek által összeállított üdülési csomag, a legdrágább pedig ilyen szempontból Horvátország 84 euróval.

Az illetékesek rámutattak, Románia elsősorban annak köszönheti vezető pozícióját, hogy a cigaretta és a napvédő krémek jóval olcsóbbak a többi vizsgált állam áraihoz képest.

Ezzel szemben egyes termékek drágábbak, mint más országokban, például egy éttermi kétszemélyes vacsoráért, amely egy üveg bort is tartalmaz, a román tengerparton átlagosan 38 eurót kérnek el, így ez többe kerül, mint Portugáliában, Görögországban vagy Cipruson, ahol a nyaralóknak körülbelül 30 eurót kell fizetniük.

A legdrágább, 2,7 euróba kerülő kávét a Görögországban és Cipruson üdülők fogyaszthatják, míg a legkevesebbet, 0,86 eurót Bulgáriában kell fizetni. Egy üveg helyi sör Romániában a legolcsóbb (1,36 euró), a legmagasabb árral (4,87 euró) pedig szintén Görögországban lehet találkozni.

uh.ro/kronika.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."