Érvénybe lépett az etnobotanikus növényeket tiltó törvény

A Hivatalos Közlöny tegnapi számában jelent meg az a sürgősségi kormányhatározat, amivel betiltottak bizonyos növényeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

etnobotanikus-novenyek
etnobotanikus-novenyek
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 16., 10:41
1 hozzászólás. 


Mint arról már korábban beszámoltunk, lejárt a „legális fű” korszaka, vagyis betiltásra kerültek azok az etnobotanikus, tudatmódosító hatású növények, melyek az elmúlt egy évben igencsak nagy népszerűségnek örvendtek a bódulni vágyó fiatalok körében. A román parlament sürgősségi kormányhatározattal módosította a 143/2000-es drogtörvényt, illetve a 339/2005-ös, tudatmódosító hatású növények használatát szabályozó rendelkezést. A rendőrség felhívja mindenki figyelmét, hogy tegnaptól, azaz 2010. február 15-től tilos a kormányrendeletben felsorolt növények és vegyi anyagok forgalmazása és fogyasztása.

etnobotanikus-novenyek

A határozat érvénybe lépésétől számítva 10 napja van minden ilyen növényt birtokló személynek illetve vállalkozásnak a kérdéses anyagok saját költségen való megsemmisítésére, ellenkező esetben a türelmi idő lejárta után a törvényben szabályozott büntetésekkel kell szembenézniük. A Hargita megyei rendőrség a megye teljes területére kiterjedő ellenőrzésekbe kezd a következő időszakban, melynek célja minden olyan kereskedelmi egység kivizsgálása, amelyek ilyen típusú szerek forgalmazásával foglalkoztak.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
agressziv kismalac
2010-02-16 17:19:27
Most irtsam ki a zsállyát a kertből? :evil:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."