Öt évet kapott a volt miniszter

Első fokon öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság Monica Iacob Ridzi volt ifjúsági és sportminisztert egy korrupciós ügyben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Monica Iacob Ridzi
Monica Iacob Ridzi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. január 28., 08:34
1 hozzászólás. 

Ridzit hivatali visszaéléssel vádolták, és a bíróság abban találta vétkesnek, hogy több mint 600 ezer euróval károsította meg az államkasszát, miután fiktív szolgáltatásokat fizetett ki magáncégeknek.

Ridzi 2009-ben alig fél évig volt tárcavezető. Őt az akkor hatalmon lévő, jelenleg ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) jelölte a tisztségbe. Ez a párt 2013 elejéig Traian Băsescu államfőhöz állt közel.

Az ügyészek 2011 májusában emeltek vádat a miniszter és másik tizenegy személy ellen, közöttük a tárcavezető személyi tanácsadója, valamint több minisztériumi alkalmazott ellen.

2009-ben az ifjúsági és sportminisztérium úgynevezett ifjúsági napokat szervezett, amelyről azt állította, hogy országos rendezvény. A szaktárca által kifizetett több mint 700 ezer euróból azonban valójában csak két koncertet rendeztek, egyet Bukarestben, egy másikat a Fekete-tenger partján lévő Costinești üdülőtelepen, amelyeknek a valós költségei sokkal kisebbek voltak, mint a kifizetett összeg.

A volt tárcavezetőt okirat-hamisítással is vádolták, mert az ügyészek szerint megpróbálta eltüntetni a szaktárca informatikai rendszeréből a fontos bizonyítéknak számító információkat, mint például a munkatársaival folytatott elektronikus levelezést.

mti



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
lala
2014-01-28 12:46:58
vagyonelkobzas
Amennyivel megkarositotta az allamot, kobozzak el a vagyonabol. Es legyen ez altalanos. Kulonben, nagyon megeri neki es a hozza hasonloknak, hogy kapnak egy-ket ev felfuggesztettet, es lopott vagyonukbol meg unokaik is gond nelkul fognak elni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."