Boc belépett Băsescu alapítványába

Belépett a Traian Băsescu elnök támogatói által létrehozott Népi Mozgalom Alapítványba Emil Boc volt miniszterelnök, Kolozsvár polgármestere.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Emil Boc
Emil Boc
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 10., 07:27
0 hozzászólás. 

A belépést maga Boc jelentette be az alapítvány kolozsvári konferenciáján, amelyen Traian Băsescu államfő is előadást tartott.

Emil Boc elmondta, a Népi Mozgalom Alapítványhoz való csatlakozásával a romániai jobboldal összefogását szeretné szolgálni, hogy megnyerhessék az őszi elnökválasztást. Azt is hozzátette, hogy nem kíván a jobboldal államfőjelöltje lenni, de segíthet a megfelelő jelölt kiválasztásában.

A Népi Mozgalom Alapítvány a január végén bejegyzett jobbközép Népi Mozgalom Párt (PMP) háttérintézményének számít. Az alapítvány és a párt többnyire azokat a politikusokat tömöríti, akik kiváltak a szintén jobbközép Demokrata Liberális Pártból (PDL).

A sajtó korábban arra figyelmeztetett, hogy Emil Boc késélen táncol, ha a Népi Mozgalomhoz közeledik. Polgármesteri mandátumát ugyanis a PDL színeiben szerezte, és a politikai migrációt korlátozó törvény szerint pártja elhagyása mandátuma elvesztésével járna.

Vasile Blaga, a PDL elnöke Boc lépésére reagálva elismerte, hogy nincs összeférhetetlenség az alapítványi tagság és a párttagság között, de úgy vélte, Kolozsvár polgármestere inkább zsákutcába lépett, mint alapítványba. (Románul az alapítvány fundatie, a zsákutca fundatura.)

Blaga a Digi 24 televíziónak nyilatkozva hozzátette, pártja megvitatja Boc lépését.

A kolozsvári konferencián felszólaló Traian Băsescu államelnök arra kérte a Népi Mozgalom politikusait, hogy ne támadják a Demokrata Liberális Pártot. "Ez nem lenne morális, hiszen végső soron mindannyian tartozunk valamivel a PDL-nek" - fogalmazott az elnök.

Traian Băsescut a PDL jelöltjeként választották két alkalommal is Románia elnökévé. A párt azonban - azt követően, hogy 2012 júniusában Vasile Blaga került az élére - eltávolodott az elnöktől.

A sajtó tényként kezeli, hogy Traian Băsescu elnöki mandátuma lejárta után a Népi Mozgalomban folytatja politikai pályafutását.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."