A gyes mellett is lehet jövedelmed

Ráadásul nem büntetik a törvényszegő kismamákat, kispapákat, de még a sorra öngyilkosságot elkövető, becsületes nyugdíjasokat sem.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

fotó: illusztráció
fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL.RO
2014. augusztus 01., 18:26
0 hozzászólás. 

A nyugdíjasok után a gyermeknevelési támogatásban részesülő kismamáktól sem követeli vissza az állam a jogtalanul felvett járandóságokat – közölte pénteken a munkaügyi miniszter.

Rovana Plumb azért hirdetne pénzügyi amnesztiát számukra, mert a hatóságok kiderítették: 12 460 kismamának törvényszegő módon a gyes mellett más jövedelme is volt a gyermeknevelési szabadsága alatt. Így országos szinten összesen 15 millió lej gyest kellene a törvény szerint visszafizetniük az államnak.

A miniszter elmondta, módosulni fog a gyes szabályozása: ezentúl az állami támogatás mellett a kismamáknak joguk lesz évi 1500 lej jövedelemre, amíg gyermeküket nevelik. A vonatkozó sürgősségi rendeletet augusztus 20-án fogadja el a kormány.

Plumb ugyanakkor pontosított: a miniszterelnök által csütörtökön emlegetett amnesztia nem vonatkozik majd azokra a nyugdíjasokra, akik csalás útján jutottak jogtalanul járandósághoz. Csupán azoknak nem kell visszafizetniük az államnak okozott kárt, akik „a törvény félreértelmezése miatt" vettek fel illetéktelenül pénzt.

Victor Ponta miniszterelnök csütörtök este kijelentette: aggasztja, hogy sorra öngyilkosságot követnek el a csalással illetéktelenül járandósághoz jutó nyugdíjasok, mert eljárás indult ellenük, ezért amnesztiát hirdetne számukra



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."