Színházzal, játékkal indul a pulzArt

Szerdán kezdődik Sepsiszentgyörgyön a második pulzArt kortárs összművészeti fesztivál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Pulzart
Ma kezdődik
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 10., 09:39
0 hozzászólás. 

A szervezők színházi, zenei, irodalmi, képzőművészeti élményeket kívánnak nyújtani a közönségnek.

Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere az Európa kulturális fővárosa címre pályázó székelyföldi város egyik legfontosabb kulturális eseményeként mutatta be az ötnapos rendezvényt. Az alpolgármester szerencsésnek tartotta az ősz eleji időszakot, hiszen - mint fogalmazott - a nyári szünetben "a közönség kiéhezett a színházi előadásokra, amelyekből a pulzArton igencsak nagy lesz a kínálat."

A pulzArt keretében láthatja a közönség többek között a helyi M Studio Kampf című mozgásszínházi előadását, a bukaresti Odeon Színház: For Sale című produkcióját, a Jel Színház Woyzeck előadását, a Bárka Színház Odüsszeusz szemeteslapáton című produkcióját.

A játék évében szervezett rendezvény keretében a nézőket is játékra hívják csütörtök délben a város központjában levő Erzsébet-parkba. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt lehetőséget nyújtanak arra, hogy játékokat próbáljanak ki.

Barta Mónika, a fesztivált szervező Városimázs Iroda vezetője elmondta, a fesztivál keretében közönségtalálkozókat is tartanak írókkal és rendezőkkel. A programban többek között Kukorelly Endrével és Mircea Cartarescuval szerepel találkozó.

A szeptember 10. és 14. között zajló fesztivált a város önkormányzata 120 ezer lejjel a Nemzeti Kulturális Alap egymillió forinttal támogatta. A rendezvény teljes programját és a fellépők bemutatóját ide kattintva találják.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."