Ide megy idén Johannis

Első külföldi útjain Brüsszelbe, Chișinăuba és Berlinbe készül az új államfő.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KlausJohannis12
Johannis külföldre látogat
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. január 06., 07:12
0 hozzászólás. 

Brüsszelbe, Chișinăuba és Berlinbe tervezi első külföldi útjait Klaus Johannis, a tavalyi év végén hivatalába iktatott új államelnök.

Johannis tervezett hivatalos látogatásairól Mihai Răzvan Ungureanu volt miniszterelnök tájékoztatott, aki az elnök kül- és biztonságpolitikai tanácsadója. Közölte, hogy januárban Brüsszelbe látogat, majd a Moldovai Köztársaság fővárosába utazik.

A tavalyi államelnök-választási kampányban Johannis már jelezte, hogy Moldovát az elsők között keresi fel. Megválasztott elnökként a novemberi moldovai parlamenti választások előtt is Chișinăuba utazott nem hivatalos látogatás keretében, hogy támogassa az ország EU-integrációja mellett síkra szálló ottani politikai erőket. Johannis Moldovával kapcsolatban leszögezte, Bukarest támogatja Moldova EU-csatlakozását, hogy mielőbb az európai közösség részévé válhasson.

Ungureanu közölte még, hogy az első látogatások között egy berlini vizitre is sort keríthet az új államfő februárban. A német származású Johannisnak a tavalyi megválasztását követően a külföldi hivatalosságok közül az elsők között gratulált Angela Merkel német kancellár. Ungureanu szerint Johannis párizsi és amerikai látogatásának előkészítésén is dolgoznak.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."