Hétvégére felállhat az új kormány

Aláírta kedden Klaus Iohannis államfő a Mihai Tudose miniszterelnöki kinevezéséről szóló rendeletet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

mihai tudose
Kormányalakítási megbízást kapott. Fotó: mediafax.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. június 27., 10:00
0 hozzászólás. 

A kijelölt miniszterelnöknek a parlament elé kell járulnia, hogy az bizalmat szavazzon kabinetének és a kormányprogramnak - tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

Az államfő a parlamenti pártok vezetőivel való tárgyalásokat követően, hétfő este bejelentette, hogy a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének közös jelöltjét, Mihai Tudosét bízza meg kormányalakítással.

"A jelenlegi válság súlyosan árt Romániának, árt a hazai gazdaságnak és az ország külföldi megítélésének. Ennek a válságnak mielőbb véget kell vetni" - fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott sajtónyilatkozatában.

Iohannis hangsúlyozta, mielőbb új kormányra van szükség, amely „megoldja a megoldatlanul hagyott problémákat", illetve a PSD belső válsága által előidézett gondokat, ugyanakkor felszólította a parlamenti pártokat, hogy a hét végéig zárják le az új kormány beiktatásával járó parlamenti eljárást.

Szerdán ülésezik a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága, várhatóan ekkor hagyja jóvá a testület az új kabinet minisztereinek listáját.

Liviu Dragnea PSD-elnök hétfőn úgy nyilatkozott, még csütörtökön szavazhat a parlament az új kormány tisztségbe iktatásáról, és a miniszterek még ugyanaznap letehetik a hivatali esküt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."