Korrupt vámosokat rabosítottak

48 határrendész és vámos öt-öt év letöltendő szabadságvesztést kapott, további 14-en két-két év felfüggesztett börtönbüntetést.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bilincs
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 18., 14:56
0 hozzászólás. 

A legfelsőbb bíróság ítélete szerint az elítéltek a román-ukrán határon lévő Siret nevű határátkelőnél dolgoztak. 2011-ben buktatták le őket, abban találták vétkesnek, hogy kenőpénzt fogadtak el és cigarettacsempészetben vettek részt. Azzal vádolták őket, hogy szervezett bűnözői csoportot alkotva, jelentős összegeket fogadtak el kenőpénzként, s ezért cserében szemet hunytak a cigarettacsempészek tevékenysége fölött.

Első fokon tavaly májusban a vádlottak öt hónaptól három évig terjedő felfüggesztett börtönbüntetést kaptak a suceavai ítélőtáblán, de a legfelső bíróság helyt adott a korrupcióellenes ügyészség Suceava megyei kirendeltsége által beterjesztett fellebbezésnek, és másodfokon, jogerősen szigorította az ítéletet.

2011 februárjában mintegy nyolcvan határrendőrt vettek őrizetbe. A hatságoknak ez volt az egyik első ilyen nagyszabású akciója, amely során a Románia határnál és a vámnál tapasztalt korrupció ellen léptek fel. Éppen ebben az időszakban derült ki, hogy Románia nem csatlakozhat a schengeni övezethez, ami 2011 tavaszán lett volna esedékes. Több uniós tagállam kifogásolta, hogy sem Románia, sem Bulgária nem készült fel erre, hiszen még igen elterjedt a korrupció mindkét országban.

Románia és Bulgária azóta is várja a schengeni csatlakozás jóváhagyását, de még nem kapott újabb csatlakozási dátumot.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."