Erdőőrségekkel akadályoznák meg az erdőirtásokat

A kormány úgynevezett erdőőrségek felállításával akar gátat szabni az erdőirtásoknak, amit Bukarestben hivatalosan is a nemzetbiztonsági kockázatok közé soroltak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

erdoirtas
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. június 11., 15:45
0 hozzászólás. 

Az Evenimentul Zilei című újság csütörtökön elektronikus kiadásában azt írta, hogy a környezetvédelmi minisztérium egy sürgősségi kormányrendeletet dolgozott ki, amelynek értelmében kilenc regionális erdőőrséget alapítanak. Az indoklás szerint évente 8,8 millió köbméter fát vágnak ki törvénytelenül, ami az évente kivágott famennyiség csaknem egyharmadát jelenti. Ez utóbbi értéke eléri az 1,05 milliárd lejt.

Az erdőőrségek összesen csaknem 950 alkalmazottal működnek majd.

Klaus Johannis államelnök a hét elején jelentette be, hogy az erdőirtásokat is a nemzetbiztonsági kockázatok közé sorolta a nemzetbiztonsági kérdésekkel foglalkozó Legfelső Védelmi Tanács. Az elnök felszólította a kormányt, hogy dolgozzon ki ezen a területen hatékonyabb törvényes keretet, és hozzon intézkedéseket a jelenség megfékezése érdekében. A testület a legutóbbi ülésén elfogadta az új nemzetbiztonsági stratégiát, amelyet a parlamentnek is meg kell még szavaznia.

A stratégiában új szemléletmód érvényesül ugyanis megjelenik benne a kiterjesztett nemzetbiztonsági koncepció, ami azt jelenti, hogy nemcsak védelmi szemszögből, hanem a közrend, a gazdaság, az infrastruktúra, az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem és a kultúra tekintetében is felmérik a kockázatokat - magyarázta az elnök.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."