Johannis: Románia nem tranzitországa és nem is célállomása a menekülteknek

A migránskérdést kiegyensúlyozottan és felelősen kell kezelni, de ehhez olyan tervet kell kidolgozni és alkalmazni, amely a téma valamennyi részletét figyelembe veszi.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

KlausJohannis-6
Fotó: Archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. október 27., 06:59
0 hozzászólás. 

Az államfő sajtótájékoztatón számolt be a vasárnapi migrációs csúcsról, amelyet Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kezdeményezett a nyugat-balkáni migráció által érintett országok vezetőinek részvételével.

Románia azért vett részt meghívottként ezen a megbeszélésen, mert a szervezők úgy gondolták, jó, ha képviselve van, tekintettel arra, hogy közel van a menekültek útvonalához - mondta az elnök.

Elmondta: azt javasolta, hogy Görögország nagyobb támogatást kapjon, legyen jobb az együttműködés az Európai Unió és Törökország között, és a migrációs útvonalon lévő nyugat-balkáni államok közötti együttműködés is legyen hatékonyabb.

A politikus kiemelte, hogy a csúcstalálkozón felszólalásában a határőrizeti ügynökségek munkáját méltatta, különösen az Európai Unió határrendészeti ügynökségét, a Frontexét.

Románia Németország után a második legnagyobb hozzájáruló tagállam a Frontex tevékenységéhez - tette hozzá Klaus Johannis, és jelezte, Bukarest hajlandó növelni az ügynökségnek nyújtott támogatást. Úgy vélte, Románia ezzel részt vesz az uniós tagállamoknak a migránsválság kezelésére irányuló közös erőfeszítésében.

mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."