Döntöttek: jöhet a cigistop a kocsmákban!

Az alkotmánybíróság elutasította a szenátorok óvását szerdán, így a közzétételt követő 45 nap után nem lehet cigifüst a kocsmákban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dohanyzas2
Nem lehet dohányozni majd a zárt helyeken
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. január 27., 13:31
0 hozzászólás. 

A Mediafax szerint ellenszavazat nem volt, úgy utasították el a 33 szenátor fellebbezését. Utóbbiak azzal érveltek, hogy nem a dohányzás korlátozását, hanem a "zárt közterület" fogalom meghatározását kifogásolják. Ez szerintük a lakásokra is érvényes, így a magánszférára is kiterjedne a törvény. Az alkotmánybíróság elnöke, Augustin Zegrean azt jelentette ki, hogy a zárt nyilvános helyek megnevezés nem vonatkozik a magánlakásokra, ugyanakkor az alkotmányban nem szerepel a dohányzáshoz való jog. Az elnök azt is hozzátette, a törvény életbe lépését követően lemond a dohányzásról.

A törvényt Klaus Johannis államfőnek is ki kell hirdetnie. Korábban az elnök üdvözölte a dohányzást korlátozó, két éve halogatott jogszabály elfogadását, és közölte, hogy nem fog kihirdetésével késlekedni. A törvény életbe lépését eddig az említett óvás késleltette – a Hivatalos Közlönyben való megjelenéstől számított 45 nap után a törvény érvénybe lép.

Maszol.ro / uh.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."