Előzetesben marad Ana Maria Pătru

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) volt elnökét befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással gyanúsítják.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

ana-maria-patru
Ana Maria Patru Fotó: agerpres.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. november 23., 10:53
0 hozzászólás. 

A Ploieşti-i Ítélőtábla döntése jogerős, miután a táblabíróság megalapozatlannak ítélte és elutasította a vádlott fellebbezését.

A vádhatóság szerint Ana Maria Pătru, az AEP alelnöki tisztségében 2008-ban egy bukaresti ingatlan árát, 210.000 eurót kért egy kereskedelmi társaságtól, és ezt 2009-ben meg is kapta.

Ana Maria Pătru megígérte, hogy ezért az összegért cserében elintézi, hogy a cég akkor és a jövőben is, bizonyos szolgáltatói szerződéseket köthessen az AEP-vel, és ez meg is történt.

2009-ben Ana Maria Pătru titkosította a 210.000 euró útját úgy, hogy több fiktív üzleti tevékenység során az összeg körbejárt néhány cégnél, köztük annál, amely az AEP-vel szerződött és egy másiknál is, amelyet férjén keresztül Ana Maria Pătru ellenőrzött – állítja a DNA.

Az ügyészek úgy tudják, hogy Ana Maria Pătru, ugyancsak az AEP alelnökeként, 2011-ben egy Land Rover terepjáró ellenértékét kérte ugyanennek a cégnek a képviselőitől, ebből 15.000 eurót kapott meg.

Ana Maria Pătru megígérte, hogy ezért az összegért cserében elintézi, hogy a cég akkor és a jövőben is, bizonyos szolgáltatói szerződéseket köthessen az AEP-vel, és ez meg is történt.

Ugyancsak 2011-ben, Ana Maria Pătru egy másik cég képviselőjétől 50.000 eurót kért és kapott, amelyért megígérte, és el is intézte, hogy az illetőt kihallgatáson fogadják a Gazdasági Minisztériumban. Az előbb leírt két befolyással való üzérkedésért kapott pénzből vásárolt egy Land Rover terepjárót, amit, hogy elrejtse a valós tulajdonos kilétét, más nevére íratott be a forgalomba – mutat rá a DNA.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."