Itthon » Politika

Máris leköszönt Keresztúr jelöltje

Visszalépett Takács Zoltán független székelykeresztúri polgármesterjelölt. Döntését közszereplői Facebook-oldalán jelentette be hétfőn.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
László Szabolcs beszámol a helyi rendőrség tevékenységéről fotó: Dávid Anna Júlia

Élő közvetítés a májusi tanácsülésről

Hol az arany? Ezen a csütörtökön, valószínűleg az...
fotó: Gál Előd

Két évig nekünk és értünk dolgozik az RMDSZ

Nem mi vettük fel, önként jelentkeztek. Meg vagyunk...
fotók: Gál Előd

Derzsi vagy Sinka?

Puszta kézzel csaptak össze a helyi...

Ahol kezdődött, ott ért véget Takács jelöltsége: a közösségi oldalon
Ahol kezdődött, ott ért véget Takács jelöltsége: a közösségi oldalon
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. március 07., 13:21
0 hozzászólás. 

A jelölt visszalépését a múlt héten több megyében és a fővárosban végzett házkutatásokkal, illetve a fantomcégek általi sikkasztás, adócsalás és pénzmosás gyanújába keveredéssel indokolta.

Az ügy nyomán a Maros megyei törvényszék múlt hétvégén Takács Zoltánt hat feltételezett társával bírósági felügyelet alá vonta. Két személyt, köztük a székelykeresztúri Burszán Kálmánt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A döntés nem jogerős, az érintettek megfellebbezték azt.

Takács pénteki megkeresésünkkor nem kívánt nyilatkozni, ám rászánta magát a jelöltségtől való visszalépésre, amit hétfőn délben nyilvánosan közölt, közszereplői Facebook-oldalán. Bejelentését változtatások nélkül alább olvashatják.

„A városban terjedő szóbeszéd igaz: az elmúlt napokban egy adóhatósági ellenőrzésből kiindult vizsgálat zajlott nálam. Az adóhatóságnak joga van vizsgálódni bármilyen cég ellen, azt azonban nem tartom magától értetődőnek, hogy ennek során hajnali házkutatásra és fegyveres kommandósok jelenlétére is szükség van. Mindenkinek a megértését kérem, mert az ügyről egyelőre nem mondhatok részleteket, viszont úgy látszik, hogy hosszú hónapokba telik majd, amíg sikerül tisztáznom magam.

Így hát meghoztam egy nehéz, de tisztességes döntést: visszalépek a jelöltségtől, hiszen nem az volt a célom, hogy mindenáron polgármester legyek, hanem, hogy elindítsak egy változást. A jelen helyzetemet tekintve úgy érzem, hogy álszent dolog lenne a részemről az Önök támogatását kérni. Köszönöm mindenkinek, aki eddig mellettem állt és hitte, hogy jó vezetője lennék ennek a városnak.

Külön köszönöm azoknak, akik időt szántak rá és kitöltötték a kérdőívet. Szeretném, ha ezekre a véleményekre figyelne mindenki, aki jelöltként indul az idei választásokon. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a napokban a beérkezett vélemények, javaslatok kivonatát közzé fogom tenni. Remélem, hogy a leendő városvezetők ezeket nem csak meghallgatják, hanem tenni is fognak azért, hogy Székelykeresztúr egy dinamikusan fejlődő, barátságos kisváros legyen."



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."