Nem plagizált Kövesi

Nem fosztják meg doktori címétől a korrupcióellenes ügyészség vezetőjét, Laura Codruța Kövesit.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kovesi
Laura Codruta Kövesi Fotó:archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2016. december 09., 10:31
0 hozzászólás. 

A DNA főügyészének doktori disszertációja nem minősíthető plágiumnak, ezért nem javasolják megfosztását tudományos címétől − ismertette az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) csaknem egyhangúan meghozott döntését csütörtökön Mircea Bob, a CNATDCU jogtudományi szaktestületének elnöke.

Kifejtette: nem találtak "súlyos szabálytalanságokat" Kövesi dolgozatában. A dolgozat mintegy 4 százalékban tartalmaz másoktól átvett szövegrészeket, de a szaktestület szerint ezeket a szerző sem a dolgozat lényegi állításaiként, eredeti gondolatokként állította be, hanem általános háttérismeretekként tálalta.

A kifogásolható, forrásmegjelölés nélkül átvett szövegrészek sem mennyiségi, sem minőségi szempontból nem merítik ki a plágium fogalmát - mondta a CNATDCU elnöke.

A Szervezett bűnözés megfékezése büntetőjogi rendelkezésekkel című disszertáció eredetiségét korábban a főügyészt doktorrá avató Temesvári Tudományegyetem etikai bizottsága is megvizsgálta: szerintük a dolgozat mintegy öt százalékban tartalmaz más tudományos munkákkal azonos szöveget.

Kövesi 2012-ben kipattant plágiumbotrányát egy bűnvádi eljárás alatt álló parlamenti képviselő, Sebastian Ghiță hozta előtérbe idén szeptemberben. Ghiță feljelentette magát a legfőbb ügyészségen, amiért 2012-ben állítólag többedmagával a szakértői jelentés meghamisításával segített "elkenni" Kövesi plágiumbotrányát.

Kövesit 2012-ben a Szellemi milícia nevű civil szervezet gyanúsította meg plágiummal, az országos etikai tanács (CNE) azonban akkor egyhangúlag megállapította, hogy nem plagizált.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."