Az RMDSZ bizalmat szavaz Grindeanu kormányának

Az RMDSZ megszavazza a Sorin Grindeanu vezette szociálliberális kormányt, az ellenzék elégedetlen a kijelölt miniszterekkel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

kelemen
Kelemen Hunor Fotó: mti
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES/MTI
2017. január 04., 10:59
0 hozzászólás. 

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke kedden kijelentette: tanulmányozták a kormányprogramot, és ellenszavazat nélkül úgy döntöttek, hogy szerdán bizalmat fognak szavazni a kormányprogramnak és a Grindeanu-kabinetnek.

„Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kormány minden projektjével egyet fogunk érteni" – szögezte le a szövetségi elnök.

Kelemen Hunor szerint a PSD kormányprogramja sok olyan célkitűzést tartalmaz, amely az RMDSZ választási programjában is szerepel, például a gyermekvállalás ösztönzését segítő családi adókedvezmények, a közszférában dolgozók bérének növelése, az üdülési kedvezmények, az új vállalkozások támogatása, vagy a minimálbér növelése.

A kormányprogramnak van egy kisebbségekkel kapcsolatos része is, amelynek jelentős részét az RMDSZ javaslatára fogadta el a szociálliberális kormánykoalíció – fűzte hozzá az RMDSZ elnöke.

A PSD-ALDE koalíciót kedden a nem magyar kisebbségek parlamenti frakciója is arról biztosította, hogy a szerdai bizalmi voksoláson támogatni fogja a Grindeanu-kormányt.

„Dragnea gyenge embereket akar"

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) alsóházi frakcióvezetője nem elégedett a minisztériumok élére kijelölt politikusokkal. Szerinte a Liviu Dragnea gyenge embereket akar a kabinetbe.

Kifogásolta például, hogy Sevil Shhaideh-t miniszterelnök-helyettesnek és fejlesztési miniszternek jelölték. Tomac szerint a PMP ellenzékben marad, és nem szavazza meg a kormányt.

Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt ideiglenes elnöke is azt mondta, a PNL parlamenti képviselői az új kormány ellen fognak szavazni.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője, Cristian Ghinea szerint a PSD – ALDE koalíció által javasolt kormány másodrangú szereplőkből áll és a minisztériumok és miniszterek nagy száma miatt működésképtelen lesz.

A miniszterjelöltek meghallgatása szerda délelőtt zajlik, utána a kormányprogram megvitatása következik, végül a miniszterek eskütétele várható este 19 órától.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."