Grindeanu: a következő kormányfőt is leválthatják

Ne higgyen Liviu Dragnea barátságában – ezt tanácsolta szerdán Sorin Grindeanu miniszterelnök a jövendőbeli kormányfőnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

grindeanu-dragnea
Sorin Grindeanu és Liviu Dragnea Fotó: archív/Adevarul
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. június 22., 10:04
0 hozzászólás. 

Az általa vezetett kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány elfogadása után azt kérdezték Grindeanutól, mit tanácsolna az őt követő miniszterelnöknek: „Ne higgyen Liviu Dragnea barátságában" - válaszolta Grindeanu.

A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, azt szeretné, hogy a következő kormányfő is PSD-tag legyen.

„Azt szeretném, hogy a PSD soraiból kerüljön ki a következő miniszterelnök, de ez majd elválik (...) Szeretném, ha nem lennének titkos célok, eltitkolt programok, mert nekem ez volt az érzésem az elmúlt hónapban, és végül is ki is mondták (...) És én végeztem a munkámat, csakúgy, mint a minisztereim jelentős része. Ezt bizonyítják a gazdasági mutatók. (...) Szerintem a következőkben is ez lesz a helyes út" – mondta Grindeanu.

A miniszterelnök szerint Dragneanak meg kellene értenie, hogy a kormányfő az országé. „Románia miniszterelnöke nem a PSD miniszterelnöke (...) Van különbség a kettő közt" – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy milyen titkos programokra, tervekre gondol, Grindeanu azt felelte, elképzelhető, hogy a következő kormányfő is mindössze öt hónapot tölthet majd a kormány élén, amíg kiértékelik tevékenységét, mert mondvacsinált indokokra hivatkozva leváltják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."