Dragnea: nem baj, hogy hiányzik 14 milliárd

A PSD vezetője szerint maradéktalanul gyakorlatba ülteti programját kormánykoalíció, egyetlen beígért intézkedésről sem mondanak le.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

liviu-dragnea
Liviu Dragnea Fotó:agerpres
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2017. január 11., 11:05
0 hozzászólás. 

Nem befolyásolja a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) közös kormányprogramjának maradéktalan gyakorlatba ültetését a szakértői kormány által a költségvetésben hagyott "lyuk", egyetlen beígért intézkedésről sem mondanak le emiatt − hangsúlyozta kedden Liviu Dragnea.

A PSD elnöke egy televíziós műsorban vázolta az elmúlt évi költségvetés és a kiigazítások adatait, amelyekből − szerinte − az derül ki, hogy 10 milliárd lejjel csökkentek a bevételek, és hogy "gyakorlatilag" 14 milliárd lej hiányzik a költségvetésből.

"Én nem vagyok bűvész, én mérnök vagyok, aki számokkal dolgozott és dolgozik jelenleg is. (...) A számok márpedig nem hazudnak" - hangsúlyozta Dragnea, aki szerint a szakértői kormány által az ország büdzséjében hagyott "lyuk" azt bizonyítja, hogy a Dacian Cioloş vezette kabinet elveszítette az ellenőrzést az adócsalás felett, illetve hogy az állami intézmények nem végezték megfelelően a dolgukat.

A volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésben azt üzente hétfőn Dragneának, hogy az ország költségvetése nem „feneketlen zsák", és nem lehet „betyár módjára" kezelni. Hozzátette, a PSD elnökét valószínűleg szembesítették a román gazdaság számadataival, és most tudatosodott benne, hogy nincs költségvetési fedezete a választási kampányban tett ígéreteinek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."