Megbukott a bizalmatlansági indítvány

Az indítvány bukásának következtében helyén marad a Boc-kormány, valamint jönnek a megszorító intézkedések.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

emil-boc-parlament
emil-boc-parlament
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. június 16., 10:50
3 hozzászólás. 

Tegnap a képviselőház és a szenátus együttes ülésén hosszú, hét órás vita után elbukott a Szociáldemokrata Párt (PSD) által az Emil Boc vezette kormány ellen benyújtott és az ugyancsak ellenzékben levő Nemzeti Liberális Párt (PNL) által is támogatott bizalmatlansági indítvány. Ez azt jelenti, hogy a közalkalmazotti fizetéseket 25 és a nyugdíjakat 15 százalékkal csökkentő törvénytervezetek automatikusan érvénybe lépnek.

A bizalmatlansági indítványt 228 igen, 197 nem és három érvénytelen szavazattal fogadták el a honatyák. A kormány megbuktatásához és az indítvány elfogadásához 236 - korábbi jelentések szerint 231- szavazatra lett volna szükség.

emil-boc-parlament

Az RMDSZ, amely tavaly októberben segített megbuktatni az előző Boc-kabinetet most az indítvány ellen szavazott, azzal indokolva ezt, hogy kormányon levő pártként nem kíván hűtlen lenni a koalícióhoz. A tegnapi feszült hangulatú ülés alatt Bukarestben a parlament épülete előtt hatalmas tömeg tüntetett a kormány leváltását követelve. A vita alatt a román lej árfolyama éves mélypontra süllyedt.

Időközben a szociáldemokraták az Alkotmánybíróságon megóvták a megszorító intézkedéseket foganatosító törvényt . A pártelnök, Victor Ponta véleménye szerint az állampolgároknak szükségük van még egy esélyre. Elmondta, ha ezt az esélyt a miniszterelnök és az államfő nem tudják biztosítani, akkor az Alkotmánybíróságnak kell megtennie. Ponta elmondta, a kormány elvesztette legitimitását, így Traian Băsescu államfőnek kérnie kell Emil Boc miniszterelnök menesztését.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Csedo
2010-06-16 12:01:31
Vajon a mi képviselönk Antal István valamint Verestóy Attila szenator egyeztetett a választóival a tegnapi szavazással kapcsolatosan ? Mert ha nem, akkor hozzájárult több tizezer Udvarhelyszéki nyugdijas 15 százalékos nyugdijcsökkentéséhez annélkül, hogy erre bárki felhatalmazta volna, azt is tudom hogy választás 4 évente van, de vajon ott ülne ön a parlamentbe, ha ezzel kampányolt volna 2008-ban ? Tul sok a pénzed? - Szavazz Verestóyra és Antalra - ugye milyen jó kampány szlogen?

Kedves képviselő valamint szenátor úr !

Javasolnám, hogy igy utolag is szervezzenek egy-két lakossági forumot a kérdéssel kapcsolatosan, hátha a jóhiszemű udvarhelyszéki nyugdijasok utólag áldásukat adják a nyugdijcsökkentésre.

De ha nem igy lesz, akkor jogot formálok magamnak arra(miert is ne), hogy 23 évesen az udvarhelyszéki nyugdijjasok nevében felszolitsam önöket bocsánatkérésre valamint azonnali lemondásra !!!

avatar
Kepviselo-iroda
2010-06-16 15:05:05
Tisztelt Csedo!

Mint az udvarhelyszeki nyugdijasok "kepviseloje" felkerlek vegyel reszt holnap junius 17-en de. 11 oratol tartando sajtotajekoztaton melyet Antal Istvan kepviselo tart. Helyszin polgarmesteri hivatal jobboldali szarny masodik emelet. Itt kerdeseidre valaszt kapsz.

Udvozlettel,
Antal Istvan kepviselo irodaja
avatar
Csedo
2010-06-16 15:52:45
Ott leszek, de remelem hogy a nyugdijjasok legitimebb kepviseloi is ilyen kedelyes meghivast kaptak.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."