Államfőt buktatna és árnyékkormányt állít a PNL

Felhatalmazást kért és kapott Crin Antonescu pártelnök a PNL vezetőségétől, hogy a most összeállítandó kormányprogram mellé két-három héten belül árnyékkormányt is felállítson.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 31., 12:01
1 hozzászólás. 

„Az árnyékkormány igazi kormányként fog működni: meg lesznek határozva a felelősségek és a feladatkörök. Összeállítása során azonban nem azt vesszük figyelembe, hogy párttag-e vagy sem az a személy, akit egy bizonyos funkcióra javasolunk. A hangsúly a professzionalizmuson lesz" – fogalmazott Antonescu. Hozzátette: az árnyékkormány élén személyesen fogja szavatolni, hogy noha ezeket a személyeket egy párt javasolta, ők mégsem a pártklientúra tagjai.

Az őszi parlamenti ülésszakban benyújtandó bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatban Antonescu megjegyezte, amennyiben megszavazzák a parlamentben a Boc-kabinet bukását eredményező kezdeményezést, de Traian Băsescu államfő nem lesz hajlandó kormányalakítással megbízni az új többség által jelölt személyt, kezdeményezni fogják az államfő felfüggesztését – írja a manna.ro.

Hozzátette: a jelen politikai felállásban elképzelhetetlen, hogy a PD-L-vel közösen kormányozzanak, ezért a szociáldemokratákkal kell megegyezésre jutniuk.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Csedo
2010-08-31 14:11:54
Otletnek, nem rossz

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."