Online adófizetési rendszeren dolgoznak

December 31-ig kidolgozzák az online adófizetési rendszert - derült ki Valerian Vreme és Moldován József közös sajtótájékoztatóján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 16., 09:30
4 hozzászólás. 


Valerian Vreme új távközlési miniszterként először mutatkozott be a sajtó előtt – olvasható a manna.ro-n. Elmondta: az állami intézmények informatikai rendszereinek összhangba hozása elsőrendű prioritás számára, mint ahogyan a helyi és központi adók és illetékek online befizetési lehetőségének megteremtése is, egy olyan informatikai rendszer által, amelyben a Távközlési és Kommunikációs Társadalom Minisztériumának partnere többek között a pénzügyi tárca, illetve különböző hazai kereskedelmi bankok, valamint a Visa és a Mastercard. Határidőként a rendszer kidolgozására a miniszter 2010. december 31-ét jelölte meg.

"Az e-Románia stratégia egyik fő célja az interoperatibilitás megteremtése, az állami intézmények adatbázisainak összhangba hozása" – fejtette ki Moldován József távközlési államtitkár. Elmondta, ehhez egy közös platform létrehozására van szükség, amely összesíti az összes olyan adatot, amelyet a minisztériumok, önkormányzatok, állami intézmények bocsátanak a távközlési tárca rendelkezésére.

Újságírói kérdésre arról is tájékoztatott, hogy a minisztériumhoz tartozó vállalatoknál, mint amilyen a Radiocom, folyamatban vannak a tárgyalások a szakszervezetekkel a hatékonyságnövelő intézkedések gyakorlatba ültetéséről, köztük a leépítésekről is. Ez a folyamat a Román Posta esetében még nem indult be – tette hozzá az államtitkár.
Valerian Vreme elmondta: az interoperatibilitás megteremtésének határideje két év, ezzel párhuzamosan dolgoznak a több olyan, az e-Románia stratégiába illeszkedő projekttel együtt, mint amilyen az e-Egészségügy, e-Oktatás, e-Kormányzás, e-Kereskedelem.

"A gyakorlatba ültetést közvita előzi majd meg" – biztosított a miniszter. Vreme ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy a Románia és Moldova Köztársaság közti mobiltelefonos (roaming) és vezetékes telefonbeszélgetések árának csökkentéséről folynak tárgyalások a két ország illetékes hatóságai között.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
5133
2010-09-16 10:17:58
Mar ideje lenne,baszottul le van maradva az allamigazgatas E teren..
avatar
taylor
2010-09-16 13:49:17
Az nem kifejezes, a penzugy egy nagy rakas csod. Ha megkerded hogy miert van rosszul szamolva az adod azt valaszoljak hogy igy adta ki a program (????? say what ????). Ha bepereled oket holnap jonnek a penzugyorok es elkovetnek ellened egy masodik illegalitast es a semmiert megbuntetnek. Ez az E-Romania meg egy fokkal szarabb lesz mert ez is roman modra lesz megcsinalva (pl. majd reklamalhatsz a szamitogepnek, mikor elszamolja az adodat). De legalabb hatha kirugnak 1-2 baromarcut.
avatar
jackfive
2010-09-16 14:20:21
na me penzugyesek,,,kaptatok ti ala...b..szast..!!
avatar
jackfive
2010-09-16 14:20:34
na me penzugyesek,,,kaptatok ti ala...b..szast..!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."