Diszkrimináció miatt vizsgálják Ilie Năstasét

Ilie Năstase ellen - diszkrimináló megjegyzései miatt - eljárást indított az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD).

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. október 08., 08:07
2 hozzászólás. 


A romániai cigányokat és magyarokat esetlegesen diszkrimináló megjegyzései miatt csütörtökön hivatalból eljárást indított Ilie Năstase üzletember, volt teniszcsillag ellen az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) – írja a manna.ro.

Asztalos Csaba elnök a Mediafax hírügynökségnek elmondta, kollégáival azt vizsgálják, Năstase szerdai kijelentései alkalmasak-e faji gyűlöletkeltésre, sértik-e a roma közösséghez tartozók méltóságát, alkalmasak-e megfélemlítő, ellenséges, megalázó hangulat keltésére velük szemben.

A vizsgálati anyagot legtöbb 90 napon belül összeállítják, Năstasét pedig beidézik meghallgatásra. Ha ténylegesen diszkriminálónak és/vagy sértőnek találják az általa mondottakat, meg fogják bírságolni. A bírság mértékéről is a CNCD határoz.

Ha büntetőtörvénykönyve ütköző cselekedetet állapítanak meg, akkor értesítik az ügyészséget, de Asztalos elmondása szerint ilyen esetük még nem volt, és Ilie Năstase esetében sem lesz ügyészi eljárás.

A volt sportoló azt nyilatkozta a ProSportnak, hogy ha ő lenne Románia elnöke, a romákat mind Hargita megyébe telepítené, hogy megváltoztassa a térség etnikai arányát. Egyetért továbbá Sarkozy intézkedéseivel, aki a rendőrséggel számoltatja fel a romák franciaországi táborait, és hazatoloncoltatja őket Romániába.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2010-10-08 09:12:40
"Asztalos Csaba elnök a Mediafax hírügynökségnek elmondta, kollégáival azt vizsgálják, Năstase szerdai kijelentései alkalmasak-e faji gyűlöletkeltésre, sértik-e a roma közösséghez tartozók méltóságát"

Asztalos úr! Ön azt vizsgálná hogy sérti-e a romákat a kijelentés?? Már miért sértené? Disznók elé gyöngyöt...
Az nem jutott eszébe, hogy estleg minket sért-e? Érti, minket...
avatar
Lacass
2010-10-08 09:13:29
Ennek nem birsag kell hanem golyo!!!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."