Az államfő moratóriumot kér

Beszédet tartott Traian Băsescu a parlament két kamarájának együttes ülésén. Beszédében moratóriumot javasolt a parlament tevékenységének újraindítása érdekében.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 10., 08:27
0 hozzászólás. 


Elmondta: az összes parlamenti párt a nemzeti érdekekre hivatkozva fejti ki tevékenységét, ezért államfőként azt kéri, hogy a következő egy-másfél hónap erejéig a nemzeti érdekeket szem előtt tartva függesszék fel a parlamenti csatározásokat – írja a manna.ro.

Mint megjegyezte, a parlament jelenleg működésképtelen, és így veszélybe kerülnek a Nemzetközi Valutaalappal, az Európai Bizottsággal és a Világbankkal kötött megállapodások.


"A moratóriumon kívül nem létezik más olyan megoldás, amely elősegítené a megállapodások működésbe lépését. Ragaszkodom ehhez a meghatározott időre szóló moratóriumhoz, amely nemzeti érdekeket szolgálna a parlament két házának jelenleg leállt tevékenysége újraindulása révén" - hangsúlyozta az államfő.

"A döntés önökön múlik" - mondta Traian Băsescu az összegyűlt honatyáknak.

A parlament működése jelenleg azért stagnál, mert az ellenzék lopással vádolja a képviselőház elnökét, Roberta Anastasét. A nyugdíjtörvény elfogadásakor ugyanis szerintük csalást követett el a szavazat-számláláskor. Ezért a PSD és a PNL képviselői nem vesznek részt a képviselőházi üléseken, míg azokat Roberta Anastase vezeti.

Traian Băsescu, Emil Boc és Roberta Anastase a Cotroceni palotába mentek tárgyalni, miután az államfő beszédet mondott a parlamentben.

A zárt ajtók mögött folyó megbeszélés 18 órakor kezdődött. A PSD vezetősége úgy véli, a megbeszélés eredményeképpen leválthatják Roberta Anastasét a képviselőház éléről, és helyére Sulfina Barbu kerülhet.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."