Erdélyi Magyar Néppárt - a harmadik az EMNT igaza

Az autonomista elveket valló új politikai szervezet, az Erdélyi Magyar Néppárt megalapításáról szóló előterjesztést az EMNT Országos Küldöttgyűlésén jelen levő küldöttek elsöprő többséggel támogatták.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Egyeb_1204_EMNT
Egyeb_1204_EMNT
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. december 04., 21:15
3 hozzászólás. 

Amint arról korábban beszámoltunk, az EMNT Országos Küldöttgyűlésének ma, december 4-én városunk adott otthont. A Művelődési Házban megtartott eseményen összesen 225 küldött vett részt: 205 területi (a 210-ből), 4 szakbizottsági küldött plusz a 15 tagú elnökség. A jelenlevőkhöz elsőként Répás Zsuzsanna, a Magyar Köztársaság Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumának helyettes államtitkára szólt. A több mint hat órás ülésen elhangzott az Elnökség és a Választmány féléves beszámolója, bemutatták az EMNT két kiemelt, Demokrácia Központok és a Magyarnak lenni jó! elnevezésű programját, megejtették a tisztújítást illetve határozatot hoztak az Erdélyi Magyar Néppárt megalapításáról is.

Egyeb_1204_EMNT

A tisztújítás fejezetnél az EMNT Elnökségében személyi csere nem történt: a küldöttek bizalmat szavaztak a régi Elnökségnek és újabb egy éves mandátummal ruházták fel a 15 tagú vezetést. Az EMNT elnöki tisztségét így a továbbiakban is Tőkés László, az ügyvezetői tisztséget pedig Toró T. Tibor tölti be.

Az elnököknek az EMNT Országos Küldöttgyűlésével, illetve az új párt megalapításával kapcsolatos, az ülés után elhangzott sajtónyilatkozatot itt olvashatják.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gazsi
2010-12-05 10:34:37
Tőkés pártosodásának igazi oka az UDMR-től, a csúfos és öncélú kormányzás miatt elszakadó tagok felszippantása, majd újraegyesitése -a magyar képviselet biztositása a román parlamentbe cimszó alatt. Ehhez még talál néhány mpp-ből kiszálló oportunistát. Jobb lett volna az UDMR 2 név nekik (vagy UDMR paltforma Tőkes), hiszen marco-ék támogatják ezt az akciót tudván, hogy egyébként a tagságuk fele mpp-s lesz.
avatar
guru
2010-12-05 13:55:29
Mivel szász j. nem partiképes ( sem a FIDESZ sem Tőkés esetében, egyedül a szolgálatoknál jegyzik, meg a Veretóy féle RMDSZ-nél ) kénytelenek voltak megtenni ezt a lépés. Az RMDSZ-szel csak csinján tudnak együttműkídni mióta Tőkést kizárták. Ez van!.Egyébként megosztóvá lettek ők is, de ez a kocka jenő által már el volt veteve.
avatar
kuszekat
2010-12-05 18:34:50
Nagyon szép, amit Tőkés mond! Csak egy baj van vele... Soha senkivel nem húzott együtt semmiféle szekeret, hanem mindig másfele húzott. És bármennyire emblematikus figura, most már el kellene húzzon, mert csak egyre több rosszat tesz. Az igazság az, hogy a húsosfazék kell neki és ehhez megtalálta a legjobb szót, ami még hat Székelyföldön: autonómia. Csak majd 2 év múlva, amikor nem lesz parlamenti képviseletünk, és az önkormányzatok működésképtelenek lesznek, mert csak Székelyföldön hárman fognak veszekedni (RMDSZ, MPP, EMP ), sőt Udvarhelyen négyen (zöldek) és semmi nem fog még ennyire sem előremenni, akkor kinek fog a lelkiismeretén száradni? És nemhogy autonómia, de még fejlődés sem lesz, mert az RMDSZ olyan, amilyen, de azért mégis csak kormányzati szerepből segíti a régiót. Sajnálom az EMNT-t. Eddig egy tiszteletre méltó civil szervezet volt. Most az ő ódiumuk lesz az erdélyi magyarság teljes megosztása...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."