Kivétellé szorítják le a záros idejű munkaszerződéseket

Rugalmasabbá fogja tenni a kormány a munkatörvénykönyvet úgy is, ha ebbe belebukik – mondta csütörtökön Andreea Paul Vass miniszterelnöki tanácsos.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 25., 11:00
0 hozzászólás. 


A kormány tegnap tekintette át a törvénykönyvet módosító javaslatokat, és néhány napon belül várhatóan elfogadják a dokumentumot - olvasható a manna.ro-n.

Meghatározott időre például csak kivételes esetekben köthetők munkaszerződések, például ha európai uniós projektek miatt erre feltétlenül szükség van – nyilatkozta Emil Boc kormányfő a függetlenek parlamenti csoportjával való tárgyalása után. A függetleneket pedig meggyőzte, hogy támogassák a munkatörvénykönyv ilyetén módosítását.

A meghatározott időre szóló szerződéseket az új munkatörvénykönyv szerint nem 24, hanem 36 hónapra lehet megkötni.

Emil Boc elmondta, egyelőre nem döntöttek arról, felelősséget vállalnak-e a munkatörvénykönyvért; annyi viszont biztos, hogy a koalíció és az RMDSZ támogatja a lépést. Az ellenzék pár napja már kilátásba helyezte, hogy ha ezt a fontos törvénycsomagot is valódi parlamenti vita nélkül szeretnék átpasszírozni a törvényhozáson, akkor újabb bizalmatlansági indítványt nyújtanak be a kormány ellen, amely akár annak bukásához is vezethet.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."