Csibi a főügyészségig jutott

Csibi Barna ügyét - aki ellen a Hargita megyei ügyészség hivatalból eljárást indított diszkriminációra való felbujtás miatt - a bukaresti főügyészség vette át.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. március 24., 12:08
0 hozzászólás. 


Csibi március 14-én halálra ítélt és felakasztott egy Avram Iancut ábrázoló bábut Csíkszereda főutcáján – olvasható a manna.ro-n.

Az ügyiratot átadták a Főügyészség Kriminalisztikai és Bűntetőjogi Kivizsgáló Bizottságának. Csibi kihallgatására szerdán kerül sor Bukarestben, holott ezt eredetileg a Hargita Megyei Törvényszék Főügyészségén kellett volna megejtsék. Csütörtökön a Hargitai Pénzügyi Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága előtt kell megjelennie.

Csibi Barna múlt héten kért engedélyt a csíkszeredai városházától akciójára, amellyel a csíkiak figyelmét szerette volna felhívni az 1848-49-es történelmi eseményekre. Az akció maga az volt, hogy emberiség elleni bűntettekért és népirtásért úgymond halálra ítélte az 1870-ben meghalt Avram Iancut, majd az őt ábrázoló bábut felakasztotta egy fa állványra.

A civilben adóellenőr Csibi a Székely Gárda vezetőjeként elkövetett tettére az adóhivatal országos elnöke, Sorin Blejnar rendeletileg a mócvidék fővárosába, Abrudbányára helyezte át hat hónapra.

Csibinek 21-én kellett volna megjelennie új munkahelyén, ahol már az utcán is várta volna pár helybéli lakos, de ő a megyeközpontban tartózkodott, ahol az adóhivatal megyei igazgatója jóváhagyta, hogy 21 napos pihenőszabadságot vegyen ki. Az abrudbányai lakosok mindent megtettek, hogy tudassák Csibivel, semmi keresnivalója ott: nyílt levelet küldtek Boc-nak, és tüntettek.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."