Az „elnökjelöltebbek” vitája

Traian Băsescu, Crin Antonescu és Mircea Geoană fog ma farkasszemet nézni, Kelemen Hunor nemtetszését fejezte ki.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

jeloltvita
jeloltvita
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. november 20., 01:35
0 hozzászólás. 


A három nagyobb parlamenti többséggel rendelkező párt elnökjelöltje kerül egymással szembe a mai vitaműsoron. Míg korábban hátráltak az efféle tévés konfrontációtól, a választások előtt két nappal mégis elfogadták a felkérést.

jeloltvita
Geoană, Băsescu, Antonescu

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltje udvarhelyi kampánykörútján is elmondta, hogy nem nézné jó szemmel, ha egy ilyen típúsú vitaműsoron szelektálva hívnák meg az államfői pozíciót megpályázó politikusokat. Ha már vita, akkor minden egyes félnek adják meg a lehetőséget az érvényesülésre.

Ez mégis megtörtént, Kelemen így reagált:

Felháborodással értesültem arról, hogy – számomra ismeretlen okból – az RMDSZ-t kizárták azon parlament pártok és alakulatok sorából, amelyeknek államelnökjelöltjei közös tévévitán vesznek részt a választások első fordulója előtt.

A kampány elejétől magam is támogattam a tévéviták megszervezését és hangsúlyoztam, hogy szívesen részt veszek bármilyen beszélgetésen. Hosszas, a közvélemény számára fárasztó és körülményes tárgyalások után, a PDL, a PSD és a PNL jelöltje végre megegyezett abban, hogy mégis elfogadja a nyilvános tévévitát politikai programjáról, és sikerült döntenie a vita helyszínéről, napjáról és időpontjáról is.

Tiltakozom az ellen, hogy - hirtelen, a válaszadás lehetősége nélkül - kizártak a vita résztvevői közül, és ezzel értésemre adták, hogy bizonyos parlamenti pártoknak előjogaik vannak, jelöltjeik pedig „elnökjelöltebbek” az RMDSZ jelöltjénél.

Továbbra is fenntartom, hogy Romániában egy valós, politikai programokon és európai elképzeléseken alapuló vitára van szükség, és nem személyeskedő támadásokra, amelyek által ugyan mindenik jelölt kedvére fényezheti a népszerűségét, de amelyek a választópolgárban hatalmas űrt hagynak. Hiszen ezek nyomán joggal kérdezheti: vajon azokat a jelölteket, akik szavazatáért esengnek, valóban érdekli-e az ő sorsa és azok a problémák, amelyekkel naponta meg kell küzdenie.

Tekintve a kialakult helyzetre, tisztelettel kérem, hogy az összes parlamenti párt államelnökjelöltje részt vehessen az említett tévévitán, mert ezáltal a választópolgároknak megadatik a lehetőség, hogy valóban a legjobbat válasszák az államelnökjelöltek közül.


KELEMEN HUNOR,
az RMDSZ államelnökjelöltje

A vitaműsor 19 órakor kezdődik a parlament épületében.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."