Közzétették a piknik-törvényt

Traian Băsescu kihirdette azt a törvényt, amely szabályozza a zöld füvön való szabadidős tevékenységeket. A büntetések akár 5000 lejig is terjedhetnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. március 19., 13:40
5 hozzászólás. 

Elfogadta a képviselőház azt a törvénytervezetet, amelynek legfontosabb pontja, hogy csak a speciálisan erre a célra kialakított helyeken lehet majd piknikezni.

Pikniknek minősül minden olyan szabadidős tevékenység, amelyet egy vagy több személy szervez nyilvános területen és ami ital- és/vagy élelmiszer-fogyasztással, illetve tűzrakással jár.

Erre a célra megfelelő kirándulóhelyeket alakítanak ki közterületeken, ahol a tűzgyújtás is engedélyezett lesz. A piknikező helyeket parkokban és a városok belterületéhez tartozó erdőszéleken jelölik ki.

A jogszabályban lefektetett előírások elmulasztóit 100-tól 5000 lejig terjedő pénzbírsággal sújthatják.

A piknikező helyeket az önkormányzatoknak kell kialakítaniuk, az autók leparkolása és a tűzgyújtás is csak ezeken a helyeken lesz lehetséges. Szintén a polgármesteri hivatalok valamint a környezetvédelmi őrség, a rendőrség, a csendőrség és egyéb belügyminisztériumi egységek felügyelik ezeket a területeket – a pénzbírságot is ők szabják ki.

A környezetvédelmi előírások megszegése 200-tól 2000 lejes pénzbírsággal büntethető, míg a tűz- és zajvédelmi szabályozások figyelmen kívül hagyása esetén 3000 lejes bírság is kiszabható.

A jogszabály néhány napon belül, a Hivatalos Közlönyben való megjelenésével lép életbe.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ilyes25
2012-03-19 17:49:44
:D persze majd kijonek a szarkakore vagy mi?

avatar
Laces
2012-03-19 19:45:43
Szerintem ez a pénzszerzés mellett a szemetelés visszaszorítása miatt lehet ami nem is akkora hülyeség...
avatar
floorko
2012-03-20 10:17:25
Badarsag! Nem lehet megsutni egy kis szalonnat, mert megbuntetnek 5000 lejre, persze hektarokat szetturni quaddal az ezentul is legalis. Szerencsre aki egy kicsit eltavolodik a fouttol, vagy nem a tombhazak kozott sutoget azt lehetetlen ellenorizni.
avatar
Emdé
2012-03-20 10:44:23
Laces mutass légy szíves Udvarhely környékén olyan helyet ahol van úgynevezett kialakított piknikező hely .
Lassan itt a húsvét és a városból sokan kivonulnak a Kerekerdőre a húsvéti kupát megnézni , természetesen lesz étel és ital fogyasztás is ja és zene is valószínű főleg a meccs után , az is nagyon valószínű hogy egynél több személy lesz , nos ez nagyban kimeríti a fent felsorolt törvény összes tételét .
Megnézem azt a bátor "fogdmeget" amelyik kimegy büntetni.

Szintén kevés idő választ el a Május 1 "ünnepnaptól" amikor én is ki szoktam menni a családdal valamelyik közeli pihenőhelyre (eddig még nem kellet takarítson senki utánam ) , most akkor megkérdeznélek téged vagy valamelyik UDMR-s tepsiképüt hogy hova mehetek anélkül hogy a havi fizetésem büntetésre menne rá ?

Köszönöm Kelemen , Markó és társai hogy értünk vagytok és megengeditek hogy otthon ülhessek szép napos időben mert nekem nem fussa villára és víkendházra :confused:
avatar
Milan Yorgi
2012-05-22 09:32:56
Egyeltalan nem erdekel a piknik torveny, 2 hetenkent nehany ismerosommel ki szoktunk menni, sutogetni egy mezos reszen , nem messze a negyedtol. Szoktunk italozni (ki nem) s az ember nyelve megered par poharka utan ugye,tehat van hangoskodas is . Miert nem erdekel a piknik torveny? 1- valoban nincs erre kijelolt helyseg es mindenki nem lakhat vagy nem is akar kertes hazba lakni, egy ennyi jar es kesz! 2- Ha az auto a jardat hasznalja parkolo helyett, akkor en is sutogethetek a szbadban (csak 1kontra) Szerintem az elobbi sulyosabb bun, mert en kenytelen vagyok az uttesten kozlekedni a parkolo autok miatt es kockaztatom az eletemet is ezzel. Az h van kis tuzecske , szennyezzuk a levegot vagy esetleg akkora a pofam , h elhhallatszik va 50m re is meg szerintem kis miska a fent emlitett dolog melllett! ellenorok? rosszindulatuak, akkor asszem elsosorban nem a piknik torveny sertese miatt fognak megbuntetni :)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."