Július elsején jön az elektronikus recept

Eredetileg június elsejétől lépett volna életbe az egészségügyi minisztérium új rendszere, de működési hibákat észleltek – jelentette be Vasile Cepoi tárcavezető.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

vasile cepoi
Vasile Cepoi, egészségügyi miniszter
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. június 07., 07:40
0 hozzászólás. 

Az elektronikus úton felírható receptet, amit június elsején kellett volna életbe léptessenek, július elsején vezetik be kísérleti jelleggel, és ha nem adódnak problémák, akkor augusztustól lesz kötelező – nyilatkozta szerdán az egészségügyi miniszter.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) képviselői kedden azt nyilatkozták, hogy július elsejétől léphet életbe az elektronikus vény, és 2012 végéig párhuzamosan lesz használatban a kézzel írott receptekkel.

Az egészségügyi tárcavezető kedden találkozott az OEP képviselőivel a szaktárca bizottsági ülésén, ahol arra kérte a szakembereket, hogy sürgősen tájékoztassák az elektronikus rendszer bevezetéséről.

„Működik az elektronikus receptek kiadására szolgáló rendszer szoftvere, ki is próbálták, de az OEP munkatársai nem tudják használni azt, és nem tudnak a rendszerhez hozzáférést biztosítani a családorvosoknak" – jegyezte meg pénteken az egészségbiztosító volt elnöke, Dorin Ionescu.

Ionescu szerint már június elsején használhatták volna a rendszert a családorvosok, ha az OEP munkatársai hozzáférést biztosítottak volna.

Rodica Tănăsescu, a Családorvosok Országos Társaságának elnöke is hasonlóképpen nyilatkozott: június elsején nem tették meg a megfelelő változtatásokat a rendszer szoftverén, így a családorvosok nem tudták használni az elektronikus receptek kibocsájtásához szükséges alkalmazást.

Az üzemeltető SIVECO cég munkatársai tesztelték a rendszert, elméletileg naponta 1,5 millió recept kibocsátására alkalmas. Romániában a statisztikák szerint havonta 3-3,5 millió vényt írnak fel.

uh.ro/manna.ro



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."