Generációs találkozó az asztaliteniszeseknek

A székelyudvarhelyi asztalitenisz elmúlt 40 évének kiemelkedő alakjai találkozóját tartják a hétvégén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

Asztalitenisz
Asztalitenisz
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. július 30., 09:32
0 hozzászólás. 

Székelyudvarhelyen szervezett asztaliteniszről 1970 óta beszélhetünk. Ekkor voltak az első edzések, aminek még a gimnázium bentlakásában levő tornaterem adott otthont, majd húsz év után 1990-ben a városi stadion melléképületébe költözött a sport, ahol a mai napig újabb és újabb generációk nevelkednek ki.

Negyven év után megfogalmazódott, hogy egy nagy generációs találkozót kellene szervezni, ahol az elmúlt negyven év kiemelkedő udvarhelyi asztaliteniszezői találkozhatnak. György István, a találkozó szervezője elmondta, hogy már lassan egy éve jött az ötlet, azóta folyik a szervezkedés is. Az elmúlt 40 év több sikeres nemzedéket is kinevelt, akiket az élet a világ legtávolabbi pontjaira sodort.

„Ezeket az embereket szeretnénk egy hét végre összegyűjteni, egy közös beszélgetés, nosztalgiázás erejéig. Úgy néz ki sikerül is a hétvégén találkozni és Zeteváralján közös flekkenezés, bográcsgulyásozás mellett nosztalgiázni, meghallgatni egymás élettörténeteit" – meséli István. A 70-75 meghívottból körülbelül negyvenen jelezték, hogy biztosan jelen lesznek.

A találkozón a tizenévesektől a hatvanasokig minden generáció jelen lesz, akik a nagyvilágból érkeznek haza. „Szombaton találkozunk az edzőterem előtt, ahonnan majd Zeteváraljára megyünk. Itt közös beszélgetések, sütés-főzések lesznek, majd hétfőn egy kis „ütögetésre" ismét találkozunk az edzőteremben". A részvétel elengedhetetlen, sőt ahogy az egyik meghívott fogalmazott, valójában kötelező.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."