40 év asztalitenisz egy helyen

Generációs találkozó, közös beszélgetések, nosztalgia és természetesen egy kis játék jellemezte a hétvégén megtartott asztalitenisz-találkozót.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

Asztalitenisz_40_eves_talalkozo
Asztalitenisz_40_eves_talalkozo
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. augusztus 02., 13:43
2 hozzászólás. 

Nagy sikernek örvendett a hétvégén megrendezett asztaliteniszesek találkozója. Az egész hétvégés rendezvény célja az volt, hogy a profi székelyudvarhelyi asztalitenisz elmúlt 40 évében eredményeket elért generációk közösen töltsenek el egy kis időt, nosztalgiázva és a fiatalokat beavatva a felhalmozott több évtizedes tapasztalatba.

Össze akarták hozni azokat az embereket, akik 20-30 éve még együtt készültek egy-egy meccsre, de azóta az élet messze sodorta őket egymástól.
György István, az esemény egyik szervezője elmondta, hogy nagyon jól sikerült a találkozó, annak ellenére, hogy számukra is csak menet közben derült ki, mekkora fába is vágták a fejszéjüket. "A találkozóra több mint negyven olyan asztaliteniszező jött el, aki az elmúlt negyven évben valamit felmutatott ezen sport terén" - meséli István.

Asztalitenisz_40_eves_talalkozo
"Nem volt könnyű összehozni ennyi embert a világ különböző szegleteiből, de mégis sikerült elérni, hogy emelkedett hangulatban teljen el a hétvége. És amikor azt mondom, hogy a világ különböző szegletei, akkor azt valóban úgy is gondolom, ugyanis az Egyesült Államokból érkezett haza Gyarmathy Csaba, Kínából Kis Zoltán, Svédországból Török Ernő vagy Németországból Fejér András és Fejér Ferenc, de többen jöttek az anyaországból is, mint például Nagy Levente, Béres Imre vagy éppen Bartók Csaba.

Megnehezítette a dolgomat, az hogy sokukról én is csak hallottam, de nem ismertem őket, így nem kis kihívás volt felkutatni őket, mégis egy élmény volt ezekkel az emberekkel együtt lenni. A társaságból kevesen tartják rendszeresen a kapcsolatot egymással, mégis érezni lehetett, hogy ez egy nagy csapat, nagyon hamar megvolt a közös szó. Ezeket az embereket helytől és időtől függetlenül mindig össze fogja kötni az asztalitenisz, ez a kis udvarhelyi edzőterem, ahonnan mindannyian elindultak."

Asztalitenisz_40_eves_talalkozo
Nagy Levente, aki jelenleg Magyarországon egyetemi tanár és a hetvenes években nyújtott kimagasló teljesítményt a romániai profi asztaliteniszben nagy lelkesedéssel mesélt a hétvégéről.

"Ez a találkozó sajátos és egyedi volt" – nyugtázta. A sajátosságát az adta, hogy ez nem egy csapat- vagy osztálytalálkozó volt, hanem 4-5 generáció az elmúlt negyven év időszakából talált egymásra. Legjobb tudomásom szerint ilyen jellegű sporttalálkozót még nem szerveztek, így ez megadta az egyedi jelleget is. Ez mindenképp egyedülálló, hogy 40 éves elit udvarhelyi asztaliteniszről beszélhetünk és ebben hatalmas szerepe van Nagy Ferenc edzőnek.

Ő egy összekötő motorként működött az elmúlt évtizedekben, de ne hagyjuk ki György Istvánt se, aki ezt a stafétát készül átvenni most Feri bácsitól. Azok akik részt vettek mind büszkék lehetnek arra, hogy ennek a több generációs közösségnek a tagjai.

Asztalitenisz_40_eves_talalkozo
Sajnos ez a két nap nem volt elég, hogy a teljesen fiatal utánpótlás generációval is maximálisan oldott hangvételben tudjunk beszélgetni, de mégis sikerült átadni az üzenetet, az asztalitenisz fontosságát. Az az önbizalom, önkontroll és kitartás, amit kaptunk a sporttól, az élet más területein is helytálló. Elmondhatom hogy szinte mindannyian révbe értünk, így a fiataloknak is ezt tudjuk javasolni, ne adják fel.


A találkozó ma délelőtt még egy közös bajnokságban folytatódott az edzőteremben. Fiatal és idős, aktív és visszavonult, itthon és külföldön élő játékosok szórakoztak önfeledten a zöld asztalok körül. A találkozó sikeressége és megismétlése kétségtelen, már arról tartottak közszavazást, hogy milyen gyakran legyenek ilyen jellegű összejövetelek.




2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
georgebacsi
2010-08-02 23:18:18
Amen
avatar
Barabas Irma
2010-08-03 11:16:45
Nagyon sajnalom, hogy idoben nem figyeltem fol a talalkozora, mert szivesen reszt vettem volna en is. Gratulalok a szervezoknek hogy osszehoztak, remelem lesz meg ismetles.
Albert Irma

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."