Egy arany és egy ezüst

Kalóz Anita a dobogó legfelső fokán, Péter Nándor pedig egy hellyel lennebbi pozícióban végzett Vásárhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

vasarhely_023
vasarhely_023
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. november 02., 09:51
2 hozzászólás. 



Szombaton Verzár Sándor asztalitenisz emlékversenyt rendeztek Marosvásárhelyen, amely az őszi szezon harmadik országos ranglistaversenye az ifi III-as és gyerekkategóriában.

Mint tudjuk, az utóbbi két hasonló verseny Péter Nándor győzelmével ért véget. Így tehát a léc fel volt téve elég magasra, Nándi második kiemeltként kezdte a csoportküzdelmeket, és már a csoportmérkőzések alatt belecsaptak a lecsóba rendesen, nem volt egyszerű a továbbjutás. Ennek ellenére Nándi megmutatta miért is ő a kiemelt, elsőként jutott a főtáblára. Eredményei a csoportban: Péter Nándor - Maran (Nagykároly) 3-1,
Péter Nándor - Osváth (Zilah) 3-0.

A negyeddöntőben a nagykárolyi Tóth volt az ellenfél, aki 3-1-re kapitulált Nándival szemben, majd következett a Sepsiszentgyörgyi Onofrei, akivel az idén bronzérmesek voltak az országos egyéni döntőn párosban.

vasarhely_023

Döntött a jobb forma és a kicsivel több tapasztalat, jobban bírva a finist Nándi jutott a döntőbe 3-2-es eredménnyel. A fináléban a vásárhelyi Daniel volt az ellenfél, akivel szemben vezetett is Nándi 2-1-re, de fizikailag és szellemileg talán túl sokat vett ki belőle az elődöntő. Az ifjú udvarhelyi végül 3-2-re kapott ki a végjátékban, így maradt az amúgy is szépen fénylő ezüstérem.

Az égiek mégis úgy akarták, hogy ezen a hétvégén se maradjanak aranyérem nélkül a mieink, ennek megoldása pedig Kalóz Anita volt az ifi III-as lánykategóriában. Harmadik kiemeltként magabiztosan kezdte a csoportmérkőzéseket, feljutott a főtáblára, mindhárom ellenfelét 3-0-ra verte. A Kalóz gépezet továbbra is hibátlanul működött, habár az utolsó nagyobb megmérettetése neki a válogatott edzőtábor volt szeptemberben. A negyeddöntőben 3-1-re hozta meccsét a Râmnicu Sărat-iak legjobbja ellen. Az elődöntőben csupán egy szett erejéig ingott meg a Medgyesi válogatott kollégájával, Dragomannal szemben, de a vége 3-1 lett Anitának -
következhetett a döntő.

Nem is volt pardon a hazai pályán játszó Sándornak, ő is csak egy szettet tudott hozni az udvarhelyi lány ellenfeleként, aki feltette a pontot az i-re, megnyerte a 21. Verzár emlékversenyt. Kalóz Anita és Péter Nándor arany, illetve ezüstérme mutatta ezen kategóriák udvarhelyi dominanciáját. Ezenkívül a lányoknál Veres Boróka a kilencediken, Botorok Beáta a tizenegyediken, valamint a kicsi fiúknál Kövecsi Tamás a hatodik helyen végzett. Puja Tamás is kilencedik lett, Tamás Szabolcs a 12. pozícióban végzett.

Összesen több mint 150 résztvevő volt jelen.

György István: „Teljesen elégedett vagyok az eredményekkel. Habár kicsit bosszant Nándi hajszálon kikapott döntője, de így is nagyszerű teljesítmény mindkét játékosunktól, gratulálok nekik.”



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Aron
2009-11-02 15:51:08
A cikkbõl, képek nélkül, elég nehéz lenne kitalálni a sportágat ...
avatar
georgebacsi
2009-11-07 17:05:47
Valasz Aronnak.Cikk, 2-ik mondat...

...Szombaton Verzár Sándor asztalitenisz emlékversenyt rendeztek Marosvásárhelyen...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."