Háromszáz néző előtt brillíroztak asztaliteniszezőink

Látványos, izgalmas és fordulatos meccsen győzött az udvarhelyi trió a hangosan szurkoló nézők előtt. Legyen még ilyen!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

iskcsm1kikep
Fotók: Katona Zoltán
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. február 27., 11:38
0 hozzászólás. 

Megnyerte az osztályozó első mérkőzését a Székelyudvarhelyi ISK Fejér felnőtt asztalitenisz csapata a sportcsarnokban az Aradi CSM együttese ellen.

Tény, hogy a vendégek a legjobbjuk, a sérült Mladin Paul nélkül, érkeztek és a jelenlevő három asztaliteniszező közül egyikük (Muntean Patriciu) bekötött lábbal játszott az udvarhelyi meccsen, de a György Szilárd edző vezette Fejér Konnert András, Kádár Tibor és György István hármas így is nagy sikert aratott saját közönsége előtt.

iskcsm2

A vasárnap 17 óra után néhány perccel elkezdődött meccs első momentumaként a több mint háromszáz néző előtt bemutatták a csapatokat, illetve Görgényi Levente (Székelyudvarhely) asztali bírót és a meccs szövetségi megfigyelőjét, Romeo Lupașcut (Marosvásárhely).

Ugyanakkor érthetetlen, hogy ennyi néző számára miért nem volt nyitva a fő- vagy legalább az egyik oldalbejárat: mindenkinek a játékosbejárón kellett ki és bemennie a sportcsarnokba.

iskcsm3

Elsőnek György István állt asztalhoz, ellenfele Muntean volt – az udvarhelyi sportoló esélyt sem adott ellenfelének, három szettet hozott zsinórban. Aztán ez történt Fejér Konnert Andrással is, aki a vendégek edző-játékosát, Cristian Dodean-t gyűrte le szintén három sima szettben. A közönség közben tapssal buzdította az udvarhelyieket, kitűnő volt a hangulat a csarnokban.

iskcsm4

A harmadik meccsen elkönyvelhettük az első vereséget. Kádár Tibor szoros meccsen kikapott Roman Bogdantól, majd az aradiak kiegyenlítettek: Muntean legyőzte Fejér Andrást egy nagyon éles, fordulatos meccsen. 0-2-ről András visszajött, egyenlített, majd az utolsó szettben ellenfele 10-6-ról fordította meg az állást! Drámai meccs volt!

Az igazi fordulat az ötödik partiban jött, ugyanis György István 0-2-ről fordítva nyert Roman ellen – ez egy hősies összecsapás volt, a győzelem pillanatában többen felugrottak a helyükről.

iskcsm6

Ezután Kádár két szettben verte Dodeant, aki a harmadik előtt jelezte, hogy nem kívánja folytatni, feladja. 4-2-re vezetett Udvarhely, amikor jött Fejér meccse Roman Bogdannal – az első, vesztett szett után András nagyon könnyen hozta a másodikat, de a harmadik, illetve negyedik játszmában, nagyon kiélezett csatában alulmaradt, így 4-3-ra módosult az állás.

Kádár és Muntean párharca alatt Dodean már jelezte a melegítő György Istvánnak, hogy ő nem játszik, úgyhogy kár a benzinért, de ezt a párharcot már nem kellett lejátszani: Kádár az első szett után fordított, hozta a meccset, megvolt az öt győzelem, így véget ért a mérkőzés.

iskcsm5

Hangulatos, jó sportdélután, illetve este volt – a közel négy órát tartó meccs egy percig sem volt unalmas. Szórakoztató, látványos dolgot nézhettek végig az udvarhelyi sportbarátok.

A végeredmény 5-3 lett az udvarhelyiek javára, a visszavágó március 12-én lesz Aradon. Az ISK Fejér tagjainak négy meccset kell megnyerniük a Szuperligába jutásért. Amennyiben 5-3 lesz a házigazdák javára, akkor a szettarány lesz a döntő.

Országos asztalitenisz bajnokság, A-divízió, rájátszás, 1. mérkőzés:

Székelyudvarhelyi ISK Fejér–Aradi CSM 5–3


A szetteredmények:

1. György I. – Muntean P. 3–0 (11–3, 11–8, 11–7)

2. Fejér K. A. – Dodean C. 3–0 (11–6, 11–6, 11–4)

3. Kádár T. – Roman B. 1–3 (4–11, 12–10, 12–14, 8–11)

4. Fejér K. A. – Muntean P. 2–3 (9–11, 11–5, 10–12, 11–9, 10–12)

5. György I. – Roman B. 3–2 (5–11, 7–11, 11–7, 11–8, 11–9)

6. Kádár T. – Dodean C. 2–0 (11–6, 11–6), a harmadik szett előtt Dodean feladta

7. Fejér K. A. – Roman B. 1–3 (11–13, 11–3, 10–12, 12–14)

8. Kádár T. –Muntean P. 3–1 (9–11, 11–6, 11–4, 11–8)



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."