Szép eredmények a lányoknál és a fiúknál is

Az elmúlt vasárnap az udvarhelyi asztaliteniszé volt a főszerep, ügyesen szerepeltek a mieink.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

IMG_2460
IMG_2460
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY ISTVÁN, PÁL GÁBOR
2009. november 16., 19:06
0 hozzászólás. 


Városunkban rendezték a felnőtt román csapatbajnokság 3. fordulóját a városi
sportcsarnokban. A fiúk az A divízióban, a női csapat pedig a B-ben kellett
bizonyítson saját közönsége előtt - akik az elmúlt évekhez képest szép számmal érdeklődtek az udvarhelyi pingpongosok iránt. Ez felírható az utóbbi időkben elért eredmények számlájára.

Nagyszerű körülmények között, és precíz szervezés mellett játszhattak a csapatok a nyolc felállított asztalon. A női B divízióban a lányok Gyurgyevó (Giurgiu) ellen kezdtek, akiktől az elmúlt két fordulóban mindkétszer vereséget szenvedtek. Kicsit megihletődve rajtoltak a csajok, hiszen ők lehettek, akik először játszhattak udvarhelyen felnőtt divíziós fordulót. A kezdeti lámpalázon hamar túltették magukat, és belelendültek a játékba. Fej-fej mellett haladt a két együttes, de sajnos a hajrában a gyurgyevóiak bírták jobban idegileg, a végén bosszantó 9-8-as vendégsiker született.

IMG_2460

A folytatásban, a Besztercei Olimpiai Központ játékosaival már nem volt ennyire szoros találkozó, a lányok inkább a Topoloveni/Pitești elleni mérkőzésre koncentráltak, és vereséget szenvedtek 9-2-re.

Szünet után pedig folytatták a kitűnő játékot, eleget téve fogadkozásaiknak, miszerint nem engedik ki a kezükből a mérkőzést, mint az elmúlt fordulóban. Ez be is jött, mind a négy lány a fáradtságtól fogát összeszorítva hozzájárult a 9-6-os hazai sikerhez. Oroszlánrészt Kalóz Anita és Abrán Mónika vállaltak (Anita csupán egyszer szenvedett vereséget), de dicséret illeti a csapat mindegyik tagját, hiszen nagyon sokat készültek erre a fordulóra.

Lányaink ezzel az eredménnyel maradnak a harmadik helyen, a második győzelem ízét kóstolhatták meg a felnőtt bajnokságban. Óriási lendületet adhat nekik. Folytatás decemberben lesz, a Duna partján, Gyurgyevóban.

Eredmények:
ISK-FSK Udvarhely - Gyurgyevó 8-9 ( Kalóz 4, Abrán 2, Veres 1, Kaloz-Abrán páros 1)
ISK-FSK Udvarhely - Beszterce 2-9 ( Kalóz 2)
ISK-FSK Udvarhely - Topoloveni 9-6 ( Kalóz 4, Abrán 3, Veres 1, Botorok 1)
Beszterce-Topoloveni 9-0
Beszterce -Gyurgyevó 9-1
Topoloveni -Gyurgyevó 7-9

A férfi A divízióban nagy teher volt mindhárom csapaton - Kézdivásárhelyt kivéve, hisz ő már biztosan csoportelső volt. Nagyon sok múlt ezen a játéknapon, mivel a többiek egyforma pontszámmal rendelkeztek.

Udvarhely csapata azzal a Medgyessel kezdett, amely tavaly még a szuperligába jutásért küzdött. Már az elején izgalmas meccsek zajlottak. A párosig fej-fej mellett haladt a csatározás, de a nagyon fontos páros megnyerése után még egy nagyot kellet dobbantani. Ez össze is jött a György, Mózes és Csortán trió révén, így 9-5-re diadalmaskodtak a udvarheyiek.

P1050646

A folytatásban sem lehetett könnyebb meccsre számítani, hiszen kellet a Szentgyörgy elleni győzelem is. Mózes hibáját Csortán korrigálta, György hozta a kötelezőket, így a páros előtt ismét 4-4 volt az állás. A minimális előnyről a kettősök mérkőzései döntöttek, amelyek nagy csatát hoztak, de ezen is túltette magát a jól felkészült udvarhelyi duó, folytatták az eredményes játékot: Péter is hozzátett egy nagyon fontos és magabiztos győzelmet, valamint György és Mózes mutatott nagyszerű pingpongozást, összehozva a 9-5-ös udvarhelyi sikert. Ezzel bebiztosították második helyüket a folytatásban. Pihenő után a csoportelső ellen szóhoz jutottak a fiatalabbak is.

Mózes és György helyett a Dombi-Józsa duoé volt a főszerep Péter és Csortán mellett. Ha nyerni nem is tudtak, de jó játékot mutatva megszorongatták az ifi-válogatott gerincét alkotó kézdivásárhelyieket.

György István: „Összességében sikerült elérni a kitűzött célt, mindenkinek a játékával meg vagyok elégedve. Habár még nem lehet hátradőlni, hisz decemberben még hátravan egy forduló, ahol el lehet veszíteni ezt a pozíciót. Remélem, ez nem történik meg, csak ugyanígy kell játszunk, mint ahogy most összehoztuk.

Eredmények:
ISK-FSK Udvarhely - Medgyes 9-5 ( György 4, Mózes 2, Csortán 1, Péter 1,
György-Mózes páros 1)
ISK-FSK Udvarhely - Sepsiszentgyörgy 9-5 ( György 3, Mózes 3, Csortán 1, Péter 1, György-Mózes páros 1)
ISK-FSK Udvarhely - Kézdivásárhely 0-9
Kézdivásárhely - Sepsiszentgyörgy 9-4
Kézdivásárhely - Medgyes 9-1
Medgyes - Sepsiszentgyörgy 9-6



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."