Ezüstérmes pozícióban az ősz végén

Betegséggel küszködve is megőrizték második helyüket az udvarhelyi asztaliteniszező fiúk kézdivásárhelyi szereplésük után.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
CservikSzerbia

Cservik ezüsttel hangolt a Szuperligára

Belgrádban remekelt az udvarhelyi asztaliteniszező.
SebastianLoso

Svéd játékossal erősödnek

Ennek megfelelően új célkitűzéssel indítja az új...
BLigasCsapatok

Biztató kezdet

Két csapattal is részt vett Udvarhely a szezonnyitón,...

kezdi_026
kezdi_026
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2009. december 07., 12:52
0 hozzászólás. 


Vasárnap zajlott Kézdivásárhelyen a felnőtt férfi asztalitenisz A divíziós csapatbajnokság 4. fordulója, ahol nagy csatákra lehetett számítani. Az első helyet kivéve még minden nyitott volt Udvarhely, Medgyes és Sepsiszentgyörgy csapatainak.

kezdi_014

A Székelyudvarhelyi ISK-FSK-nak mindenképp szüksége volt egy győzelemre ahhoz, hogy bebiztosítsa magának a második helyet a csoportban. Az égiek viszont nem igazán mutatták mosolygósabb arcukat a fordulót megelőzően. A György István által irányított gárdának komoly fejtörést okozott a csapatösszeállítás: a múlt héten csupán Mózes Gyula és Józsa Zoltán nem kellett az ágyat nyomják lázasan.

Sokat nem változott a helyzet az utazás pillanatáig, így az utóbbi időben kitűnő formát mutató Péter Nándi itthon maradt, Csortán, Dombi és György viszont betegségével küszködve is vállalta játékot.

kezdi_026

Kezdődött az első ki-ki mérkőzéssel, az Udvarhely-Szentgyörgy párharccal, ahol Dombi próbálta meg Pétert helyettesíteni, de sajnos elég rosszul indult a menet, az első forduló után 5-1-re vezetett a szentgyörgyi gárda.

Innen kezdték meg a felzárkózást a mieink, a páros után már 5-4 volt az állás, fej-fej mellet haladt tovább a meccs. Mózes és György mellett a fiatalok nem tudtak pontot szerezni, 8-8-as állásnál Dombi Tihamér játszotta a döntőt, de nem sikerült kilábalni a lázas állapotból, és az ellenfele kihasználta a lehetőséget, így a mérkőzés 9-8-as szentgyörgyi sikerrel zárult.
kezdi__019
Medgyes ellen már jobban sikerült a folytatás, Dombi helyett Józsa kapott
bizalmat, amit már az elején meg is hálált - Mózes hibáját javította Suciu ellen -, így haladhatott a mérkőzés a maga berkében. 4-4-es állásnál pedig az udvarhelyiek hozták a nagyon fontos párost, ami új erőt adott a folytatásban, mindenki hozta a következő mérkőzését, és összehozták a 9-5-ös végeredményt, ami a 2. hely bebiztosítását jelentette.

Szünet után maradt a házigazda elleni felszabadult ütögetés, hiszen már nem volt tétje a találkozónak, a tétmeccs Medgyes-Szentgyörgy összecsapáson zajlott a harmadik helyért. A párosig nagyon jól tartotta magát az udvarhelyi csapat, a forgatókönyv hasonló volt, mint a Medgyes elleni mérkőzésen, a páros után viszont másik fele billent a mérleg, és győzött Kézdivásárhely 9-4-re.

kezdi_021

György István: „Nagyon örülök, hogy sikerült a kitűzött célt elérni, sőt a kezdésnél a harmadik hellyel is szívesen megelégedtünk volna, így meg pláne, hogy az utolsó fordulóban nem voltunk 100%-osak. Nagyon örvendek, hogy egyre jobban beépültek a csapatba a fiatalok, és egyre inkább lehet számítani az ő játékukra, valamint győzelmeikre is. Ez mindenfélekeppen optimizmusra ad okot a jövőre nézve.”

Eredmények:
Udvarhely - Szentgyörgy 8-9 ( György 4, Mózes 3, György-Mózes páros 1)
Udvarhely - Medgyes 9-5 ( György 4, Mózes 2, Józsa 2, György-Mózes páros 1)
Udvarhely - Kézdivásárhely 4-9 ( György 2, Mózes 2)
Kézdivásárhely - Medgyes 9-2
Kézdivásárhely - Szentgyörgy 9-0.
Medgyes - Szentgyörgy 4-9



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."