Sport » Bowling

Ma valakik az első helyre gurulnak

Finisébe ért az idei Tavaszi Bowling Liga, ma este kiderül, melyik csapat a legjobb a városban: percről percre közvetítjük a hangulatot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Húsvéti kupán mutathatod meg, mit tudsz

Nyuszi vagy, ha nem nevezel!

Húsvéti ügyességi kihívással állt elő a Septimia...
Karamán Ibolya és Geanina Dumitrascu

Országos első hellyel is büszkélkedhet Udvarhely

Nem csak a kézilabda és a teremlabdarúgó csapataira...
Párosban guríthattok a Septimiában

Kettesben most még szebb az élet

Nemcsak a nagyobb csapatok számára létezik...

Bowling döntő a Septimiában
A Kékfrankos már kétszer volt bajnok, vajon most is összejön nekik?
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2014. május 28., 16:45
0 hozzászólás. 

22:41 A mai este mindenképp a hölgyeké volt, akik nemcsak borították a "papírformát", de megmutatták, hogy simán képesek olyan teljesítményre, mint bármelyik másik csapat. Nekik külön is gratulálunk, akárcsak az összes csapatnak, aki részt vett ezen az amatőr bajnokságon - reméljük a következőn még többen lehetünk.

22:39 És mindenki letudta a döntőt: a Soóska a végére óriásit alakított, 541-el zárták a negyedik játékot és Soós Attila 212-őt gurított, ezzel a csapat 1990 pontot gyűjtött be. A Caparol 478-at hozott össze a negyedik játékban, ezzel a végére 1768 pontjuk lett.

A pontösszesítések után így néz ki a végső rangsor:

1. Soóska - 1990
2. Bumeráng - 1911
3. Multi Strike - 1861
4. Kékfrankos - 1786
5. Caparol - 1768
6. Les Miserables - 1668

22:31 Amíg a másik két csapat befejezi a játékot, nézzenek meg pár pillanatot a mai döntöről.

22:30 Ez nem is véletlen egyébként, nagyon szép kört zártak: 498 pont lett most, ezzel 1786 a vége nekik, amiért jár a gratuláció.

22:26 A Kékfrankos most fejezi be a negyedik játékát. A közönség tombol.

22:11 Három játék után úgy tűnik, új bajnokot avatunk idén: a Caparol 413-at szedett össze most, a Kékfrankos 415-öt, míg a Soóska 492-vel büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy a döntőben most még első helyen álló Bumerángtól 462 ponttal van lemaradva, amit simán hozhat egy közepesen teljesített negyedik játékkal is.

21:59 Bár a Multi Strike mára befejezte a hivatalos játékot, a csapat beizzította az egyes pályát, és játszani kezdtek. Ezek szerint mégsem itt fog becsúszni a győztes?

21:38 Közben lejárt a második forduló második játéka, és érdekes fordulatot vett a döntő: a korábbi kétszeres bajnok Kékfrankosnak nem sikerült jól ez a kör, 384 pontot gyűjtöttek be. Nem úgy a Caparolnak, akik 457 ponttal zártak, de a prímet most a Soóska vitte 473 ponttal.

Érdekes adat, hogy a Soóska 16 ponttal gyűjtött többet, mint a Caparol: ez pont a csapat két hölgytagjának járó handicap. Ha ez nincs, akkor ugyanannyi lenne a két csapat eredménye.

21:19 Kevésbé műértők figyelmébe: a split az a helyzet, amikor a bowlinggolyó ledönti a legelső bábut, de állva marad kettő vagy több olyan bábu, amelyek nincsenek egymás mellett. Magyarán olyan helyzet alakul ki, amit baromira nehéz ledobni. Nemhiába hívják a split tökéletes ledobását "killer shot"-nak.

21:15 Kis színes hír: minden pályán dobott már valaki splitet ebben a játékban. Kis színes tény: nem lennénk az alábbi fák helyében.

Bowling döntő a Septimiában

21:11 Hát, ha eddig szoros eredményekről beszéltünk, akkor nem is tudom minek lehet ezt nevezni: Caparol 420, Soóska 484, Kékfrankos 489. Öt fa különbség. És nem tartom valószínűnek, hogy ez drasztikusan változn a következő három játékban.

Az első lejárt, a hangulat kezd fokozódni, óriási a lelkesítő hangerő a nézők részéről. Ők egyébként így néznek ki hátulról.

Bowling döntő a Septimiában

21:04 "Hát ebből tényleg családi viszály lesz!" - hangzik el a közönségből. Nem kaptak össze Karamánék, de Ibolya ma este az első, aki 200 pont fölött gurít, az első game-et 211-gyel zárta (és ehhez ugye még hozzájön 8 pont handicap, ami minden hölgy játékosnak jár).

20:45 Ahogy azt nemrégiben írtuk, a döntő egyik érdekessége, hogy a Karamán-házaspár két tagja két külön csapatban mutatja meg tehetségét, de reméljük, hogy a Bumeráng és a Soóska csatája nem vezet családi viszályhoz.

Egy dologban Ibolya már biztosan megelőzte férjét: a második fordulóban ő dobta az első strikeot, míg az elsőben Géza a második volt.

Bowling döntő a Septimiában

Felszerelés profiknak

20:39 A pályákat előkészítették a második fordulóra, annyi olaj van rajtuk, hogy egy nagyobb adag szalmakrumplit biztosan meg lehetne sütni benne (azért ne próbálják ezt ki otthon). A Soóska hölgyei nagyban gyakorolnak.

Bowling döntő a Septimiában

Bowling döntő a Septimiában

20:17 Nagyon szoros eredménye lett a döntő első felének: a Bumeráng 480-at gurított a negyedik játékban, ezzel 1911 ponttal fejezte be a döntőt, és egyelőre vezet. Hatalmas dicséret illeti a csapat és az egész bajnokság két legfiatalabb játékosát, Dórát és Cintiát, akik ma is nagyot alakították.

Alig ötven ponttal lemaradva jelenleg második a Multi Strike. Nekik nem sikerült túl jól a negyedik game, 425 pontot szedtek össze, így 1861-gyel zártak. A harmadik lett 1668 ponttal a Les Miserables, akik szintén elfáradtak a végére, a negyedik körben 403 pontot gyűjtöttek be.

Jelenleg nagyban olajozzák a pályákat, mindjárt jön a második menet: a kettes pályán a Kékfrankos gurít, a hármason a Caparol, míg a négyes sávot a Soóska kapta.

20:14 Lassan lejár az első három csapat negyedik játéka, és ezzel megérkezünk a döntő közepére. Tippelgeni már lehet, ugyanis ezzel meglesz a Les Miserables a Bumeráng és a Multi Strike rangsora - ami persze semmit sem jelent, a másik három csapat már készülődik, és bármi megtörténhet.

Bowling döntő a Septimiában

19:57 Egyébként a harmadik játék eredményei így néznek ki: Les Miserables - 371 pont, Bumeráng 478 fa, Multi Strike 488 fa.

19:54 Még egy adag kép jön, mert az mindig jó.

Bowling döntő a Septimiában

Bowling döntő a Septimiában

Bowling döntő a Septimiában

Bowling döntő a Septimiában

19:48 Óriási csata van kialakulóban a harmadik játék után: a Multi Strike mindössze öt fával vezet a Bumeráng előtt. A feszültség is növekszik, a korábban kisebb hibának számító kihagyások után egyre gyakrabban hallani az "á, ez nem igaz" felkiáltást, és persze minden jó dobást nagy hurrá követ.

19:27 A házigazda is kiveszi a részét a játékból, legalábbis ami az eredmények vezetését illeti.

Bowling döntő a Septimiában

19:24 Alakulnak a dolgok, a második játékot a Multi Strike vitte 502 fával, a Les Miserables itt feljött a második helyre 483-al és az előbb a legjobban teljesítő Bumeráng lett itt a harmadik 446-al.

19:12 Így dobnak a profik: Karamán Géza akcióban.

Bowling döntő a Septimiában

19:04 Az első játék után a Bumeráng vezet 511 ponttal, őket követi a Multi Strike 446-al, majd a Les Miserables 411-el. Minden csapat négy játékot játszik, az itt elért pontászmok alapján rangsorolják őket, és így alakul ki a döntő végső rangsora.

18:50 Megvolt az első game, egyelőre senki sem gurított 200 pont fölött, Karamán Géza állította be a döntő eddigi csúcsát 198 fával, de még bármi megtörténhet. És most képek, csak úgy.

Bowling döntő a Septimiában

Bowling döntő a Septimiában

Bowling döntő a Septimiában

Bowling döntő a Septimiában

18:43 Az első forduló lassan lejár, egyelőre igencsak kiegyenlítettnek tűnik a három csapat játéka, bár a bowling szépsége, hogy akár az utolsó dobásnál is teljesen megváltozhat minden.

18:28 Megkezdődtek a hivatalos játékok: a döntő első strike-ját Péter Lajos dobja, a Les Miserables csapatábó, őt alig egy perc lemaradással követi Karamán Géza, a Bumerángból. Persze a többieket sem kell félteni, szinte mindenki bezárja a körét, vagyis legfennebb két dobásból mind a tíz bábut legurítja.

18:23 Közben nagyban folyik a melegítés, annyira, hogy mindjárt le is járt. Itt épp a Multi Strike egyik ifja gurít egy szépet.

Bowling Döntő a Septimiában

18:21 Taktikai eligazítás a Les Miserables-nál. A csapat figyel.

Bowling döntő a Septimiában

18:09 Kezdenek bepörögni a fiúk-lányok, megvolt a pályasorsolás. A Les Miserables rendkívül örül a négyes sávnak, a hármason a Bumeráng gurít, a kettes jutott a Multi Strikenak. Az egyes üresen marad, ugyanis hat csapat van és két sorozatban játszanak. Majd biztos ezen fognak hason csúszni a győztesek.

18:02 Helló nézőőőőők! Megérkeztünk a Septimia bowling-pályájára, ahol a túlzott pontosság nevű kór (precisiosum maximum, ha valakinek bejön a latin) még senkit sem fenyeget. Néhány csapat tagjai már megérkeztek, és melegítenek, ez valahogy így néz ki. Bár meg kell hagyni, eléggé félősek, senki sem akar a kamerába nézni (hogy fognak így az első helynek örülni, ha nekik kell?).

Amatőr Bowling Tavaszi Liga döntő a Septimiában

17:45 Hat hét küzdelmein van túl az a tizenkét csapat, akik Udvarhelyen belevágtak az idei városi amatőr bowlingbajnokságba. A heti fordulókról mi is rendszeresen beszámoltunk, főleg, hogy az uh.ro csapata is jelen volt a megmérettetésen.

A mi sztorink eddig tartott, hiszen mindhárom csoportból két-két csapat jutott tovább a döntőre, és mi, legnagyobb bánatunkra, nem vagyunk köztük. De a bowlingozási kedv most sem csökkent, ezért itt vagyunk a Septimia Bowling & Barban és az első sorból követjük a titánok harcát.

Ma a Caparol, a Multi Strike, a Soóska, a Bumeráng, a Kékfrankos és a Les Miserables veszik kézbe a golyókat, hogy odasózzanak a bábuknak, lehetőleg minél többször. Bár az itteni hangulatot sosem lehet tökéletesen visszaadni, de igyekszünk: hatkor kezdünk!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."