Sport » Egyéb sport

„Ha nem látom, nem hiszem, hogy a világ legjobbjai között vagyok”

Az oroszhegyi motoros az élmezőnyben sereghajtó. Idén is jól szerepelt, jövőre már a dobogó a cél.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Zsoci a legjobbak között
Jövőre már a világ legjobb tíz versenyzője között szeretne lenni
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2012. június 29., 11:50
0 hozzászólás. 

Zsocit nem hiszem, hogy be kell mutatni, portálunkon is többször szerepelt már. Kovács Ervin Zsoltot sokan arról ismerik, hogy amikor kerül szponzora, elmegy egy neves enduró versenyre, amit megnyer, vagy legalábbis jól megszorongatja a világranglistát vezető kollégáit.

Így volt ez a nemrég megrendezett nemzetközi versenyen is, a híres Erzberg Rodeon. A versenyt idén 18-ik alkalommal rendezték meg, Zsoci harmadszor mutathatta meg mire képes.

Mi volt az idei Rodeon?

Jó prológot sikerült mennem és a huszadik helyen végeztem, így az első sorból rajtolhattam. Jó tempóban tudtam motorozni, nem volt gond, hamar felzárkóztam az élmezőnyhöz. Utolértem a világhírű Taichi Tanakat is, de egy váratlan láncszakadás miatt meg kellett állnom.

Volt nálam toldószem, de szerszám hiányában kövekkel kellett összenyitolnom a láncszemeket, ez szerencsére kitartott a verseny végéig. Igaz ezzel a kis kitérővel visszaestem a 11. helyre. Ez még így is jó eredmény, tavaly az összetettben 32. voltam.

Elkeseredtél?

Nem esett jól, de úgy készültem, hogy legalább a 20. helyen kellene végeznem. Ehhez képest még így is jónak mondható a 11-ik hely.

Zsoci a legjobbak között

Változott tavaly és tavalyelőtthöz képest a verseny?

Igen. Az idei tetszett a legjobban. Most a szervezők, úgy csinálták, hogy több volt a No Help zóna. Ez azt jelenti, hogy ezeken a helyeken nem igényelhetnek a versenyzők semmilyen külső segítséget. Úgy érzem, ettől sokkal kiegyensúlyozottabbá válik a verseny.

Hogy lehet végigcsinálni egy ilyen versenyt? És nem csak a konkrét versenyre gondolok.

Nem egyszerű, de sokat segít, hogy ilyenkor elkísérnek a barátok és tartják az emberben a lelket. Nagy köszönettel tartozom Orbán Antalnak, aki nem csak a motoromat, de engem is toppon tart. Nemcsak szerelő, hanem az életmód tanácsadóm is.

Odafigyel, hogy mikor mit eszek, mennyit pihenek, mindamellett, hogy a motoromat rendben tartja. Nem is volt gond vele. A láncszakadás sajnos már anyagi kérdés volt. A fogaskerekek cseréje után nem fért bele a költségkeretbe a lánc cseréje is. Ennek meglett az ára.

Magára a versenyre készülni kell. Idén inkább a technikai motorozást részesítettem előnyben az erőből való motorozás helyett. Ez jó választásnak bizonyult, végig magabiztosan tudtam tartani az élmezőny tempóját.

Hogyan zártad az idei Erzberget?

Felemelő érzés ott lenni a legjobbak közt. Amikor hazajöttem, visszanéztem a versenyről készült közvetítéseket, többek közt a saját teljesítményemet is. Ha nem látom, el sem hiszem, hogy ott motorozok a világ legjobbjai közt és tudom tartani a lépést velük.

Verseny közben nem tudsz ilyenekre figyelni. Azt sem tudod hányadik vagy csak mész és próbálod a maximumot adni. Az idei verseny és az elért eredmény nagy önbizalmat adott, jövőre a dobogón vagy annak közelében szeretnék végezni.

Zsoci a legjobbak között

Ezzel még nem értek véget a megpróbáltatások...

Két napom volt Erzbergből visszaérni és felkészülni a Red Bull RoManiacs-ra. Szerencsére végig velem volt Orbán Antal, aki kihozta belőlem és a motorból is a maximumot.

Hogy alakult a verseny?

A prológokon a 6-8. hely között teljesítettem, így az élmezőnyből indulhattam. Végig sikerült ritmusosan motoroznom, és az élmezőny tempoját tartanom. Stabil hetedik helyen végeztem. Ez tavalyhoz képest javulás, akkor 11-ik lettem.

Mik a terveid az év további részére?

Romániában idén szerveznek először extrém enduró bajnokságot, ami öt futamból áll. Ebből egyet már megnyertem, még hármat kellene, hogy hivatalosan is én legyek Románia extrém enduró bajnoka.

Aztán az idei teljesítményem alapján, jelenleg a világranglistán a tizenkettedik helyen vagyok. A szezon végre az első tízen belül szeretnék lenni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."