Sport » Egyéb sport

Előkelő helyezés az Erzberg Rodeon

Az Erzberg Rodeo 17. kiadásán a székelyudvarhelyi Kovács Ervin Zsolt, alias Zsoci, a román versenyzők közt a legjobb, összesítésben a 32. helyezést érte el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

ErzbergRodeo
ErzbergRodeo
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2011. július 06., 13:22
0 hozzászólás. 

Ahogy erről már korábban beszámoltunk, a világ legrangosabb extrém enduro versenyén indult Kovács Ervin Zsolt és a világ legjobb motorosai között kiváló teljesítményt nyújtott.

ErzbergRodeoAz ércbányában szervezett, extrém körülmények között zajló megmérettetés idén bizonyult a legnehezebbnek - ezt mutatja az is, hogy az összes induló (1 800 motoros) közül csupán 19-en értek célba a négy órán át tartó, sziklák, fagyökerek közt és meredek oldalakon megszervezett versenyen. Zsocival a rodeóról, illetve a további tervekről beszélgettünk.

Tudom, hogy nem könnyű egy ilyen futam után, de össze tudnád foglalni röviden?

A körülményekhez képest könnyebb volt, mint amire készültem. Nem volt olyan nehéz és nem éreztem felkészületlennek magam. Előbbről kellett volna indulni...

Ez volt az egyetlen problémád?

A vasárnapi versennyel teljesen meg vagyok elégedve. A prológot (időmérő szakasz - szerk. megj.) első nap elrontottam, mert tévedtem egy kanyarban, második nap pedig kiesett egy csavar és beszorult a kézvédőm a sárvédő és a kerék közé, így nehezen tudtam jobbra kanyarodni, ezért időt vesztettem. Csak tíz másodperccel kellett volna jobb időt mennem. 

ErzbergRodeoHányadikként álltál rajthoz a vasárnapi versenyen?

A prológon 447-ként indultam és a 132., majd a 138. helyen végezem, így a harmadik sorból indultam.

Milyen volt a pálya?

Ilyen nehéz eddig még sosem volt, ezt mondják a résztvevők és a mezőny sem volt ennyire kemény. Az első száz pilóta a világ legjobbjai közül került ki. Még így is csak 19-en tudták befejezni a négyórás versenyt. Volt például olyan nehéz szakasz, amin senki nem tudott felmenni.

Ki lett az első?

Tadeusz Blazusiak nyerte a versenyt és ő sem tudott azon a szakaszon felmenni, pedig neki megvolt a lehetőség - ezt nem tartom igazságosnak -, hogy a verseny előtt bejárhatta a pályát. Ő és az első tíz induló megtehették ezt.

ErzbergRodeoNektek ez nem volt megengedett?

Ha mi ezt megpróbáltuk, akkor kizárással fenyegettek. Ezért nehéz bejutni az első helyekre. Viszont erről a toplistáról ötön-haton is utánam végeztek...

Romániából még kik ültek motorra az Erzberg Rodeon?

Romániából, aki még a legjobb eredményt érte el, ő Hollandiából költözött ide, Szebenben lakik és csak azért jött ide, mert itt nagyon jók a körülmények a motorozáshoz. Negyven valahányadik lett. Aki még nagyon jól ment, ő Geréb Domi. Ő a 115. helyen végzett, ami szintén nagyon jó eredmény. Az 1800 indulóból maradtunk 500-an ebből bejutottunk Geréb Domi, Paul Fratila (szebeni), Babes Cristian és én.

Szurkolók kísértek el a versenyre?

Meglepő módon még Olaszországból is jöttek ismerősök, csak azért, hogy megnézzenek. Sőt, voltak olyanok, akik verseny közben nevemen szólítottak, habár én nem ismerem őket. Azon a szakaszon, ahol nem lehetett már a versenyzőknek segíteni, ott találkoztam magyarokkal, akik azt ordították, hogy: Gyere Ervin, téged vártunk!

ErzbergRodeoMit szeretnél elérni a következő évben ezen a versenyen?

Szeretnék minél előbb végezni. Befejezni a versenyt. Az lenne a legjobb, ha az első sorból indulhatnék.

Ez az első helyet jelenti? Ott szeretnél végezni?

Legyek benne az első tízben és az nagyszerű eredmény lenne. Az már felér egy első hellyel.

Kik segítettek neked?

Patrick Moto, Bodó Attila, Domokos Csaba, Joker Motor, Cafe Club 46, Consztr Zsolti és persze ti, az Udvarhelyi Hírportál.

A következő versenyed hol lesz? Hová készülsz?

Most készülök a Red Bull RoManiacs nevű versenyre, ami Szebenben lesz. Szerencsére az Erzbergen találtam szponzort a Red Bull-ra, mert kell körülbelül 3 000 euró, és úgy néz ki, ez meglesz.

Mikor lesz ez a megmérettetés?

Két hét múlva és erre csak a profik vállalkoznak, ezért kevesebb az induló is.

Ismét nagyon sok sikert kívánunk. Találkozunk a verseny előtt, addig is sok szerencsét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."