Sport » Egyéb sport

Sánduly Levente kiszervált az Eb-re

Tizenkét évesen asztalitenisz Európa-bajnokságra készül a székelyudvarhelyi sportoló. Öt éve nem volt udvarhelyi a kontinenstornán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

sánduly levente
Fotók: Kakasy Botond.
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. augusztus 19., 14:55
0 hozzászólás. 

Hétvégén Câmpulungon rendezték a 12 éveseknek azt a tornát, melynek tétje, hogy kik képviselik a román színeket a hétvégén sorra kerülő mini kadett (U12-es) Európa-bajnokságon a franciaországi Strasbourgban.

A szakszövetség az országos toplista első tíz játékosának küldött behívót. A mezőnyben ott volt a Székelyudvarhelyi ISK fiatal tehetsége is, Sánduly Levente. Nem indult valami fényesen a viadal számára, az első meccsen maratoni csatában, 3:2-re kapott ki, ráadásul nagyon elfáradt ezen a meccsen.

Első nap ötödik

A tornára nyolc játékos utazott el, de egyikük az első nap megsérült, így heten versengtek a dobogóért, ami biztosította a helyet a válogatottba. Mindenki kétszer mérkőzött meg az ellenlábasokkal, Sánduly az első nap szerény teljesítménnyel az ötödik lett.

sánduly levente

„Már azon gondolkodtam, hogy mi lesz a csapat további programja, lemondtam arról, hogy ott lehetünk a végelszámolásnál" – mondta az ifjú sportoló edzője, György István. De a második nap minden jól alakult: Levente megtáltosodott, egymás után nyerte a partikat, mivel még a szerencse is mellette volt – körbeverés alakult ki –, így a második nap a második pozícióban zárt. Az összetett állás döntött, itt a craiovai Bogdan Cristian és a slatinai Rădoi Marius után a székelyföldi pingpongos lett a harmadik. Azaz, utazhat a kontinenstornára.

Össze kell szedni a pénzt

Nem maradt sok idő az ünneplésre, Levente hétfőn már edzést tartott, az edzője pedig futkározott pénzt szerezni. A szakszövetség csupán az első helyezettnek állja a teljes költségét, így elő kell teremteni a mintegy 1200 eurót. „Nem tudom elküldeni a román küldöttséggel, Levente nem érti a román kifejezéseket, a szövetségi kapitány hiába adja az utasításokat, nem érti azokat. Nekem is mennem kell vele. Több helyről kaptam pozitív visszajelzést, nagyon remélem, hogy meglesz az összeg" – mondta az edző. Szerdán autóval indulnának a helyszínre.

Sándulynak ez az eddigi legfényesebb eredménye, tavaly egy kézdivásárhelyi tornán végzett a második helyen. „Minden versenyre úgy készülök, hogy jó helyen zárjak. Eddig még egyiket sem sikerült megnyernem. Kemény ellenfelekre számítok az Eb-n, szinte négy éve, hogy járok edzésre, naponta 1-2 órát tréningezem. Az erősségem a közelről való visszajátszás, úgy osztom a labdákat, hogy az ellenfeleknek minél többet kelljen szaladniuk" – fejtette ki az asztaliteniszező.

Legutóbb öt évvel ezelőtt szerepelt korosztályos Európa-bajnokságon udvarhelyi játékos, akkor Péter Nándor állhatott asztalok mögé, azt megelőzően pedig 1998 és 2001 között György Szilárd utazhatott a kontinenstornára.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."