Sport » Egyéb sport

Jól adogatott Sánduly az Eb-n

Jóval a várakozás felett teljesített a strasbourgi U12-es asztalitenisz Európa-bajnokságon az udvarhelyi sportoló.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

sanduly levente
Sánduly Levente
szerkesztoÍRTA: JÓZSA CSONGOR
2013. augusztus 27., 11:43
0 hozzászólás. 

Az elmúlt hétvégén a franciaországi Strasbourgban rendezték a 11 és 12 éves asztaliteniszezők Európa-bajnokságát. A Székelyudvarhelyi ISK sportolója, Sánduly Levente már azzal nagy bravúrt vitt véghez, hogy az országos selejtezőtornán a harmadik lett, így jogot szerzett a kontinenstornán való induláshoz.

Három nap volt, hogy összeszedjék a szükséges pénzösszeget – mintegy 1200 eurót –, hogy ott lehessenek az eseményen: a szakszövetség ugyanis csupán a selejtező győztesének biztosította a költségek fedezését. „Hála, hogy mindenki pozitívan állt hozzá, köszönet az udvarhelyi polgármesteri hivatalnak, a sportiskolának, illetve jó pár cégnek, akik támogattak bennünket. Autóval utaztunk ki a háromnapos megmérettetésre" – mondta portálunknak a játékos edzője, György István.

sanduly levente, gyorgy istvan, asztalitenisz

Sánduly a 12 évesek versenyében volt érdekelt, ahol 130-an neveztek, 40 nemzet sportolóját képviselve. A versenykiírás szerint a sportolókat csoportokba sorsolták, minden körben az utolsó helyezett búcsúzott. A székelyudvarhelyi remekül kezdett, három körön is túlverekedte magát, a negyedikben az volt a tét, hogy a legjobb 32-es táblára jusson. Itt pechjére körbeverés következtében kiesett, a helyosztók során a 49. lett.

Teljesítményét értékelve a tréner elmondta: „A szövetségi kapitány is kiemelte, hogy Levente kiegyensúlyozottan teljesített, nem ijedt meg senkitől, nem volt versenydrukkja, ami lehúzza. Sokkal jobb az eredmény, amire számítottam az elutazás előtt, három nap alatt 16 találkozót játszott, több mint a felét meg is nyerte. Láthattuk, hogy másokkal szemben hol tartunk. Meccsről-meccsre fejlődött, ez pedig biztató a további karrierjét tekintve".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."