Sport » Egyéb sport

Négy lába van, és nem botlott meg

Először szervezett ügyességi lovasversenyt a Septimia – ügyesek voltak a törzsvendégek, tavasszal már a kicsik is jöhetnek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Ügyességi lovasverseny a székelyudvahelyi Septimia lovasudvarán
Fotó: Dobai-Pataky Zsuzsa
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. szeptember 12., 13:28
0 hozzászólás. 

2013. szeptember 7-én, egy kellemes kora őszi napon benépesült a Septimia Lovasudvar: először került megszervezésre az Ügyességi Lovasverseny, melyre a Lovasudvar törzsvendégei nevezhettek be. A rendezvény fő célja az volt, hogy a vendégek lehetőséget kapjanak tudásuk fel- és összemérésére, valamint továbbá ösztönzésül is szolgált a helyes lovaglás elsajátítására, a lovaglás és lovassport népszerűsítésére.

Az esemény alkalmával a Lovasudvar karámja díszbe öltözött: virágok, kis fenyőfák jelezték a verseny alatt teljesítendő lovardai alakzatokat. Miután a lovagló felszerelésbe bújt felnőtt és gyerek versenyzők, valamint szurkolók és érdeklődők elfoglalták helyüket, a program Porsche Eszter ugrató-bemutatójával kezdődött. A nézőközönség mosollyal és tapssal értékelte, ahogy a Bancorex névre hallgató román sportló lovasával kecsesen átugrotta az akadályokat.

Ügyességi lovasverseny a székelyudvahelyi Septimia lovasudvarán

A bemutató után a versenybíró, Kádár Barna kaszkadőr, fogathajtó üdvözölte az egybegyűlteket, tájékoztatott mindenkit a pontozás kritériumairól és kezdődhetett a megmérettetés. A benevezett, 10 és 15 év közötti gyerekek sorra igyekeztek a legjobban teljesíteni lóháton, majd a felnőttek zárták a versenyszámokat.

A verseny minden kategóriában két fordulóból állt. Az első fordulóban a versenyző feladata a lovardai alakzatok teljesítése volt a megadott ábrák szerint. A gyerek versenyzőknek három különböző alakzatot kellett helyesen teljesíteniük, míg a felnőtteknek négyet. Az alakzatok teljesítése alatt a bíró a helyes testtartást, a lovas befolyását a lóra, illetve a jármódváltásokat pontozta.

Az alakzatok megtétele után a második számban a versenyzőkre a lovagi torna várt, mely a gyerekeknek három, a felnőtteknek négy versenyszámból állt. Dőltek a kihelyezett vizes palackok, gyűltek a dárdán a karikák, pattogtak a vederben a labdák és a söröskorsóból is mindenkinek sikerült a lehető legkevesebb vizet kilocsogtatni.

Ügyességi lovasverseny a székelyudvahelyi Septimia lovasudvarán

A szoros verseny után felvonultak a karámban a Septimia Lovasudvar lakói, akik Kádár Barna segítségével mutatkoztak be a nézőknek. Eredményhirdetés után felnőtt és gyerek kategóriában is a három legjobb állhatott dobogóra, illetve különdíjnak örülhetett a legfiatalabb, 10 éves versenyző is.

A nyertesek oklevéllel, emlékéremmel és az Equitana lovasbolt és webáruház támogatásának köszönhetően értékes ajándékokkal távozhattak.

A Septimia Lovasudvar azokról sem feledkezett meg, akik nem neveztek a versenybe vagy nem kerültek fel a dobogóra: minden törzsvendégnek személyre szabott lovaspólót adott ajándékba, ezáltal megköszönve az irántuk tanúsított bizalmat, hűséget.

A díjkiosztó után Kormos, a lovasudvar barátságos pónija várta a kicsiket néhány kör lovaglásra.

Tavasszal újra bizonyíthatnak a lovasok: a még színesebb, izgalmasabb programokkal tarkított ügyességi versenyen már a fiatalabb generációra is számítani fognak a szervezők.

Addig is mindenkit arra bíztatnak: nyeregre fel!

Ügyességi lovasverseny a székelyudvahelyi Septimia lovasudvarán

Ők ültek lóra

Gyerek kategória

I. hely: Fábián Ágnes - 15 éves - 9,33 pont
II. hely: Tőkés Andrea - 12 éves - 8,83 pont
III. hely: Bodó Kinga - 13 éves - 8,66 pont
Különdíj (legfiatalabb versenyző): Kiss Kata Vanilla - 10 éves - 8,65 pont

Felnőtt kategória

I. hely: Csizmadia Attila - 7,75 pont
II. hely: Kósa Gyöngyvér - 7,25 pont
III. hely: András Major Tünde - 6,75 pont

Benevezett versenyzők névsora

Gyerekek

Gál Ágnes Dóra – 15 év
Albert Izabella – 12 év
Kiss Csaba – 14 év
Fábián Ágnes – 15 év
Kiss Kata Vanilla – 10 év
Tőkés Andrea – 12 év
Bodó Kinga – 13 év
Sztojka Anita – 13 év

Felnőttek

Major Tünde
Csizmadia Attila
Kósa Gyöngyvér
Lukács Lehel



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."