Sport » Egyéb sport

Hargita teljesítménytúra a hétvégén

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület Székelyudvarhelyi Osztálya 2009. szeptember 5-én hatodik alkalommal rendezi meg a HARGITA teljesítménytúrát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

ekekep
ekekep
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2009. szeptember 02., 13:23
0 hozzászólás. 


Az idén is három kategóriában írjuk ki a túrát: 45 km-, 25 km- és 10 km-es távon. Mindhárom túra a Kalibáskői vendéglő közeléből indul és ide is érkezik vissza.

A 45 km-es túra Kalibáskő – Veres-bükki fakitermelő út – Pókád-pusztája – Bagolykő – Csicsói-Hargita – Madéfalvi nyereg – Madarasi-csúcs – Gyöngyös-kútja – Madarasi-menedékház – Fenyéd-patak feje – Oltárkő – Vargyas völgye – Csere tető – Fűrész-pataki fakitermelő út – Kalibáskő útvonalon 1800 m szintkülönbség legyőzésével, 12 óra alatt teljesíthető.

A 25 km-es túra Kalibáskő – Veresbükki út – Pókád-pusztája – Bogát-patak völgye – Málnavész-patak – Csere tető – Fűrész-pataki fakitermelő út – Kalibáskő útvonalon 800 m szintkülönbség leküzdésével, 6 óra alatt teljesíthető.

A 10 km-es túra Kalibáskő – Festő borvíz – Kirulyfürdő (Kossuth szikla) – Gyepű-patak torkolata – Főút – Köves-patak – Kalibáskő útvonalon, 300 m szintkülönbség leküzdésével, 3 óra alatt teljesíthető.

Induláskor minden túrázó térképvázlatot és az útvonalról részletes leírást kap. A terepen jól használható az Erdély Hegyei 18. sorozat, Hargita hegységről kiadott útikönyve és térképe.

A túrán résztvevők a Kalibáskői menedékház közelében sátorozhatnak díjmentesen. A most elkészült otthonos menedékházban a szálláslehetőségek a következők:
- 2 drb 8 ágyas szoba közös fürdővel (20 RON/fő/nap)
- 2 drb 4 ágyas szoba saját fürdővel (35 RON/fő/nap)
- 1 drb 2 ágyas szoba saját fürdővel (35 RON/fő/nap)

Szállásigénylést a 0726-107-001-es telefonon, Bencze Tibornál lehet bejelenteni.
A menedékház a Székelyudvarhely-Csikszereda műút mentén található, Székelyudvarhelytől 29 km-re, Csíkszeredától 23 km-re, a Kalibáskői menedékház közelében. A résztvevőket péntek (szeptember 4.) délutántól várjuk a menedékház előtti buszmegállóban. Parkolási lehetőség is van.

A 45 km-es túrát 700 – 800 óra között, a 25 km-es túrát 800 – 900 óra között, a 10 km-es túrát 1000 – 1100 óra között indítjuk. Nevezési díj 18 lej/fő, EKE tagoknak 9 lej/fő, valamely igazolt turista szervezet tagjának 12 lej/fő, diákoknak ingyenes (kérjük a diákigazolványt).

A túra alatt a résztvevők szendvicset, gyümölcsöt és teát, érkezésnél meleg vacsorát kapnak. A szervezők gondoskodnak a sátor és csomagmegőrzésről. Minden résztvevő, aki teljesíti valamelyik túrát, kitűzőt és oklevelet kap.

Iratkozni az indítás időpontjáig a helyszínen lehet, de ugyanakkor előre jelentkezni az ueke@freemail.hu vagy info@peda.topnet.ro e-mail címeken és a 0743-982-061, valamint 0744-345-954-es telefonszámokon lehet.

Mindenkit szívesen lát az Erdélyi Kárpát-Egyesület székelyudvarhelyi csapata!



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."