Sport » Egyéb sport

Ezt még tudnod kell

Összegyűjtöttük, mire számíts, ha indulsz a hétvégi Hargita Trail Running versenyen, vagy csak elkíséred az ismerősöd.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

Fotó: FeelGood Sportegyesület/Facebook
Fotó: FeelGood Sportegyesület/Facebook
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. augusztus 29., 10:35
0 hozzászólás. 

Második alkalommal szervezik Hargita fürdőn a Hargita Trail Running terepszaladó versenyt. A szervező most is a Feel Good Sportegyesület, illetve a KÜNN Racing Sportegyesület.

Előkészületek, vécézés

Minden versenyzőnek nyolc és kilenc között kell megjelennie a verseny helyszínén attól függetlenül, hogy már előre nevezett-e vagy sem. Aki már beiratkozott, átveheti a számát, pólóját. Kilenc és fél tíz között Ilyés Lóránd szervező egy technikai megbeszélésen elmondja, és óriástérképen kilométerről kilométerre megmutatja, hogy hol kell ügyelni, mire kell figyelni. A pálya területe ki van szalagozva, de helyenként más rendezvény jelölései is feltűnnek, ezek senkit ne tévesszenek meg, csak a Hargita Trail Running jelöléseit kell követni.

A közepes távon kettő, a hosszún négy ellenőrző pont is lesz a kiinduló és érkezési pontokon kívül, amelyek frissítő helyszínek is egyben.

Az első frissítőponton (Bagolykő) vizet vehetünk magunkhoz, a többinél a víz mellett gyümölcs és izotóniás ital is lesz. Ha valami nem a tervek szerint alakulna, és bajba kerülünk, akkor a rajtszám hátán feltüntetett telefonszámon kérhetünk segítséget, jelen lesz a hegyimentők stábja is, így szükség esetén ők is beavatkoznak.

Nincs megszabva, hogy mit vigyenek a szaladók magukkal, de Lóránd ajánlja, hogy telefont, fél literes kulacsot, illetve övtáskát, amiben ezek elférnek, vegyünk magunkhoz. A frissítőpontok csak akkora távolságra vannak, hogy nem muszáj magunkkal vizet vinni, de aki érzékenyebb, annak javallott, hogy legyen nála.

Fél tíztől tízig bemelegítés lesz, illetve ilyenkor érdemes még utoljára meglátogatni a mellékhelyiséget, majd tíztől kezdődik a rajt. A versenyzők használhatják menedékház mosdóit.

Érkezés, parkolás

Szombati nap lévén, valószínűleg a versenytől függetlenül is nagy lesz a forgalom a Hargitán, ezért parkolót már a főútról a Balu Park irányába letérve próbáljunk meg keresni. Mivel a verseny befutója a Balu Park előtti téren lesz, a szervezők egy részt elkerítenek a forgalom elől, így ott elég szűkös lesz a hely. A torlódás elkerülése miatt már idejében parkoljuk le az autónkat.

A pálya

Országos szinten is az egyik legtechnikásabbnak számít ebben a kategóriában, amit az is nehezít, hogy az első másfél kilométert egy öt és fél kilométeres emelkedő követi.

„Tapasztalatlanabb szaladóknak a Bagolykőig, vagyis az első ellenőrző pontig, nagyon kell ügyelniük az energiáikra" – mondja Ilyés Loránd, akinek érdemes megfogadni a tanácsait. Bár a pálya jelzései egyértelműen mutatják, merre kell haladnunk, ha mégis eltévednénk, menjünk vissza az utolsó ismert pontig, és onnan próbáljuk a helyes utat megkeresni.

Amennyiben nem sikerül, hívjuk a már említett telefonszámot, a rajtszám hátáról. Minden nevező kap egy térképet is, amit nem kötelező magunkkal vinni, de aki úgy érzi, a tájékozódás nem az erőssége, az tartsa magánál. Honnan tudjuk, hogy eltévedtünk? Ha sétatempónál három-négy perc után sem látunk pályajelölést, akkor valószínűleg rossz helyen járunk.

A versenyből való kizárás

A szervezőkről elmondható, hogy vajszívűek és nem szigorúak a versenyfeltételek, azonban van néhány dolog, amire ők is allergiásak. A versenyszabályzatot itt olvashatjuk el, amit a nevezéssel tudomásul veszünk, és elfogadunk. Fontos, hogy a rajtszámunk jól látható helyen legyen, lehetőleg ne hagyjuk el. Azt a versenyzőt, aki nem tudja a számával igazolni magát, aki rövidít, és aki nem megfelelő magatartást, sportszerűtlenül viselkedik versenytársaival szemben, kizárják.

A kísérők sem, kell hogy unatkozzanak

A kísérők, nézők sincsenek az unalom bárkájára száműzve evezősnek. Ha a térkép alapján nem tudjuk beazonosítani a számunkra legjobb helyet, ahonnan szurkolhatunk, akkor bátran kérjünk útbaigazítást a szervezőktől, hiszen ők minden méterét ismerik a pályának.

Ha kedvet kapnánk a szaladáshoz, nevezhetünk a hat kilométeres családi kategóriában. Elég hosszúra elnyúlhat a hosszabb távosok versenye, így bátran járjuk körbe a helyet, sétáljunk, kiránduljunk. A kalandvágyók a Balu parkban kergethetik az adrenalint, a lustábbak a menedékházban tölthetik el az időt.

A versenynap programja:

8:00 - 9:00 Iratkozás

9:00 - 9:30 Technikai eligazítás

10:00 Start

17:00 Díjkiosztás

Nevezési díj:

Augusztus 25-ig (on-line + átutalás):

40 RON - EGYÉNI kategória (MEDIUM / LUNG)

20 RON személyenként - CSALÁDI kategória

Augusztus 25. után (a helyszínen):

50 RON - EGYÉNI kategória (MEDIUM / LUNG)

25 RON személyenként - CSALÁDI kategória

Kategóriák:

Open Férfi, Open Női

Hosszú táv, Közepes táv

Junior Férfi 14 – 17 év

Young Férfi 18 – 29 év 18 – 29 év

Master Férfi 30 – 45 év 30 – 45 év

Senior Férfi 45+ 45+

Hosszú táv Közepes táv

Junior Nő 14 – 17 év

Young Nő 18 – 29 év 16 – 29 év

Master Nő 30 – 45 év 30 – 45 év

Senior Nő 45+ 45+

Open Családi Rövid táv



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."